maanantai 21. huhtikuuta 2014

PÄÄSIÄISPÖYDÄSSÄ


Tämä pääsiäinen menee kyllä top kolmoseen heittämällä ainakin kelien puolesta! Ei tule ihan heti mieleen koska viimeksi olisin istunut takapihalla tuubitopissa ja shortseissa päivää paistattelemassa pääsiäisen aikaan. Aurinko on tuntunut niin ihanalta ja mieli on tehnyt olla pihalla koko ajan.Lankalauantainen dinnerimme kutistui loppujen lopuksi viiden hengen seurueeksi, mutta pöytä laitettiin koreaksi siitä huolimatta.Pöydän ilmeen jätin aika simppeliksi, kirjava ja värikäs pöytäliina oli suurimmassa roolissa. Jätin siis aiemmin kaavailemani kukkaviritykset tekemättä ja irtokoristeet laittamatta ja laitoin pöytään sen sijaan pajunkissat ohuissa ja siroissa maljakoissa pöydän keskiosan tuntumaan ja pinkit puput niiden juurelle pönöttämään.
Tyylilleni uskollisena tein taas sataa asiaa yhtä aikaa.

Ruokavieraat ilmoittivatkin saapuvansa tuntia aiemmin, kuin alun perin olimme sopineet ja koska ilmeisesti pidän työskentelystä paineen alaisena, vietin viimeiset 45 minuuttia käyden suihkussa, ripustaen pyykkejä kuivumaan(!) ja sitten hiukset vettä valuen kattasin pöydän ja asettelin kiireessä servettejä, jotka nekin taipuivat mielikuvituksellisesti rullalle :) Sudin ripsarit silmiin salaman nopeasti, sillä tosi-bloggarin pitää keretä ottamaan myös kuvat värikkäästä pääsiäispöydästä juuri ennen vieraiden saapumista.Alkuun tarjoilimme halloumisalaatin ja pääruoaksi oli kaksi kokonaista kanaa yrtti-valkosipulimarinadissa, itsetehtyjen lohkoperunoiden ja mangosalsan kanssa tarjoiltuna. Jälkkäriksi tein mutakakkua sekä tietysti pashaa.Kanat jäi kuvaamatta, siippa heilui sen verran uhkaavan näköisenä leikkuuveitsiensä kanssa kiroten samalla keittiömme pieniä tasoja. Aiemmin päivällä koristelemani pääsiäispashan sen sijaan taltioin kuviin asti.

Pashaa teen itselleni mieluisalla reseptillä ilman ihmeempiä kommervenkkejä ja pashamuottiakaan en omista. Siksipä meidän pasha on aina vähän matalampaa versiota. Pashareseptiä voisin laittaa jakoon, mutta koska ajankohta herkun valmistamiselle lienee ohitse, ajattelin sen säästää ensi vuoteen.
 
Pääsiäinen sujui kaikin puolin rennosti kotona erilaisia herkkuja valmistellen ja syöden. Odotankin jo innolla ruotuun paluuta sapuskojen suhteen, vaikka vielä tänään täytyy käydä sukuloimassa paikassa, joka on suvussamme kuuluisa liioittelussa ruoan, rasvan ja kerman määrän suhteen :) Ensi viikko mennään entistä kireämmällä linjalla ja kovaa treeniä tehden!
 
 
Mites teillä sujui pääsiäisen pyhät?
 
 
Tsemppiä kaikille uuteen viikkoon, ihanien ja aurinkoisten vapaiden jälkeen toimistoon raahautuminen tuntuu normaalia ankeammalta ainakin itsellä. Onneksi viikko on taas päivää lyhyempi! :)
 
 
 
Blondi
 
 

2 kommenttia:

 1. Hymy nousi huulille lukiessa, kuulostaa tutulta, että viimetingassa touhutaan joka suuntaan, mutta kuvat on tietysti ehdittävä ottaa! Kunnon bloggaaja! :) Kaunis kattaus ja eipä kaunis liina muuta somistetta kaipaakaan, puput ovat suloiset! :)

  Mukavaa lyhyempää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen usein valmistelut (ainakin ajatuksen tasolla) hyvin valmiiksi ja etuaikaan, mutta jostain syystä h-hetkellä mä keksin aina tuhat ja yksi muuta asiaa hoidettavaksi yhtä aikaa:)

   Samoin sinne, mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)