tiistai 8. huhtikuuta 2014

REMONTTIPOHDINTAA / WC


Pientä pintaremonttia uhkaa pursua aika kattavaksi. Viimeisin purnaukseni aihe olikin tuo wc, johon on tarkoitus rempan myötä myös tehdä pieni facelift.

Olen selaillut silmää miellyttäviä wc-tilan kuvia jonkin tovin ja pari sellaista on löytynyt, jonka ilmettä lähden tilaan hakemaan.

Kuva täältä

Tykkään tästä ihan hurjasti! Tämä kuvahan on yhdistetystä kylpy- ja wc-tilasta, toisin kuin meidän renoveerauskohde, mutta tuo ilme puhuttelee suuresti! Tauluja minäkin olen ajatellut seinille mutta nuo mustat neliöt ja "rajaukset", mitä laatoissa on, on jotenkin tosi ihanat! Meillä ei ole, eikä tule laattoja seiniin, mutta samaa periaatetta voisi käyttää maalilla. Tuossa kuvioinnissa, vaikka melko graafista onkin, on jotain vanhankaista romanttisuutta, eikö totta?

 
Kuva täältä

Hieman yliampuva meidän pikku wc:seen, muta tässäkin on jotain mikä kiehtoo. Jälleen mustaa, valkoista, tiiltä, laattaa, jotain itämaista... en olisi uskonut tämän päivän tulevan, mutta kyllä, myönettävä on, itämaisuus hieman kiehtoo. Olenkin vakavissani ajatellut, että mitäpä jos räjäyttäisi potin lattialaatalla ja näin ollen muun osan voisi jättää hieman yksinkertaisemmaksi? Ajattelin ensin tylsästi isoa valkoista laattaa. Olen sittemmin tullut toisiin aatoksiin.

Miltä näyttäisi nämä laatat?
Vasemmanpuoleinen octagon-muoto on mielestäni hyvin klassinen, joskin aavistuksen retro. Kuitenkin se miellyttää suuresti ja on tyylikäs. Tuollaisen lattian kanssa ei tarvitsisi paljon muuta, jotain pientä somistusta tasolle, pari tarkkaan valittua taulua seinälle...

Oikeanpuolimmainen kuvio on itämainen ja koristeellinen. Laatta on kuitenkin hyvin iso, 32,5 x 32,5 kokoinen. En tahtoisi kuviota kuitenkaan niin isona, vaan nimenomaan hyvin pienenä ja eläväisenä. 

Alarivin kuusikulmaiset, itämais-kuvioiset on aivan upeita! Tämä on siis väritykseltäänkin täydellinen, sillä harmaa on ehdoton lempivärini! Ainoa miinuspuoli tuossa on hinta... Tuo laatta maksaa tuplasti enemmän kuin nuo kaksi ylempää. Siippa naurahti hinnalle. Tulkitsin sen "älä unta näe" -tyyppiseksi vastaukseksi. Hmph.Tosin kyllähän itseänikin hieman kummastuttaisi laittaa pienen wc:n laattoihin melkein saman verran rahaa kiinni kuin esim. haaveilemaani sähkötakkaan... :) 

Sen verran tässä päätöstä on tehty, että mitä luultavimmin laatta tulee olemaan tuollainen octagon tai kuusikulmainen. Neliskulmaiset olen hylännyt nyt kokonaan.


Päänvaivaa tuottaa lähinnä taso. Se on täysin ehjä, samoin kaapisto, enkä haluaisi vaihtaa niitä vain värin takia. Olenkin miettinyt edullisempia keinoja niiden päivittämiseen; ovet voisi maalata ja tason päällystää vaikka dc-fix kalvolla alkuun. Lattia tulee olemaan joko mustavalkoinen tai valko-harmaa. Minkähän väriset ovien tulisi olla silloin...? Entä taso...?


Ideoita, neuvoja?! :)

Blondi

 


 Laattakuvat lainattu Laattapisteen sivuilta.


 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)