keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

PÄÄSIÄIS-INSPIKSIÄ!


Vuoden toiseksi paras juhlapyhä on nurkan takana! Pääsiäistä olen odottanut jo pitkään, sillä se on heti joulun jälkeen mielestäni kivoin juhlapyhä, joka vaatii ehdottomasti samoja asioita kuin joulu: kodin koristelua, hyvää ruokaa ja upean kattauksen, suklaata ja aikaa perheen, ystävien ja muiden läheisten kanssa, siis ihan kuten joulu!

Emme juhli pääsiäistä sen uskonnollisen puolen takia, vaan ehdottomasti se kuuluu kevääseen muutoin. Yleensä pääsiäiseen mennessä, kuten tänäkin vuonna, luonto on jo herännyt talven ankeuden jälkeen henkiin, maasta puskee vihreää ja ihmisten mieli on taas iloisa ja valoisa! Minä koristelen kodin keväisiin väreihin ainakin osittain ja panostan täysillä kattaukseen. Meillä on aina pääsiäisenä ruokavieraita ja tämänkin pääsiäisen menua on taas mietitty pitkään ja hartaasti. Myös kattausta, joka on mielestäni puoli ruokaa!

Olenkin päättänyt tänä pääsiäisenä repäistä ja ottaa ilon irti elämästä väreillä!

Ajattelin tehdä jotain todella poikkeavan piristävää ja keväisen väriloistokkaan kattauksen! Katsokaapas näitä inspiskuvia:


Lila ja vaaleanpunainen ihastuttaa, mutta pääsiäisen kai perinteisemmät värit, keltainen ja vihreä tuntuvat myös tosi kivoilta ja raikkailta!

Pidän kransseista, mielellään vähän sellaisista sotkuisista ja linnunpesämaisista kransseista. Tuossa alhaalla keskellä olevassa on vielä kananmunan rikkoontuneita kuoria - tosi hauska idea! Voisihan niissä olla tipujakin osassa...?

Ja tulppaanit, kauniita ovat kertakaikkiaan! Olen kuitenkin päättänyt, että tulppaaneita ei tällä kertaa tule meidän pääsiäispöytään. Ja varmaankin mitään roikkuvia ihania syreeninoksia en myöskään pysty taikomaan pöydän ylle? :)
Tässä kollaasissa on kuitenkin pari toteutettavaa ideaa. Pidän ihan kamalasti viireistä ja noista suloisista pupunmuotoisista viireistä! Viirithän ovat pitkään olleet kovin suosittuja ja sisustusblogeissa olleet paljonkin esillä. Taidanpa toteuttaa pääsiäiseksi jotain viiri-ideaa vihdoin minäkin!

Risut ja munat kuuluu pääsiäiseen tietty myös. Ja höyhenet. Ei pidä unohtaa höyheniä!Miltä teidän pääsiäinen näyttää tänä vuonna?

Blondi

1. kollaasin kuvat: 1, 2, 3, 4, 5, 6
2. kollaasin kuvat 1, 2, 3, 4, 5, 6

2 kommenttia:

 1. Meillä ei taideta tänä vuonna satsata pääsiäiseen muutoin kuin rairuohon ja parin pikkutipusen muodossa. :) Mämmiä ostan ja muutamat munat, mutta muuta pääsiäisruokaa ei meillä syödä. :)

  Blogissani löytyy sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuokin! Rairuohot on täälläkin kasvamassa, mutta mämmiä ei tässä huushollissa nähdä! ;)

   Jee, haaste, kivaa!! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)