maanantai 7. huhtikuuta 2014

REMONTTIPOHDINTAA / MURHEENKRYYNI


Eikö olekin mahtavaa, miten kuvakulmia rajatessa saa aikaan illuusion jostain kivasta? Miten joku näyttää oikein kuvattuna tosi hyvältä.Murheenkryynini on meidän alakerran wc. Tila on oikein kivan kokoinen ja sinne on pöntön, käsienpesualtaan ja peilikaapin lisäksi saatu tosi kivasti säilytystilaa kaapistosta, jonka itse olemme sinne laittaneet ja tason mittojen mukaan tilanneet. 

Wc on kautta aikojen jäänyt vähän oman onnensa nojaan, joskin pari vuotta sitten maalasin paneloidun katon valkoiseksi ja heitinpä tuoreen maalipinnan seiniinkin. Samalla laitoin takaseinään mummini ja ukkini perintöpeilin, josta minulla on ihan lapsuudesta saakka muistoja. Haluan pitää peilin edelleen seinällä, mutta mutta... arvannette varmaan, että tuo kultainen väri ei miellytä. Olen pitkään miettinyt sen maalaamista.

Nyt kultainen väri ja siihen sopiva tumma puu wc-tilassa on alkanut ärsyttämään niin paljon, että kesällä wc-tilassakin varmaan tapahtuu jotain!  Maailman matkoilta tuodut puiset naamiot ovat asuttaneet wc-tilaa, mutta se ei yksinkertaisesti mitenkään istu muun kotimme ilmeeseen ja on ihan kuin toiselta planeetalta. Värimaailma tulee muuttumaan ihan toisenlaiseksi. Haluan jotain harmaata ja / tai mustaa tilaan ja todennäköisesti kultaisista esineistä tuleekin hopeiset. Mainittakoon vielä tähän kohtaan, että peili ei ole minkään arvoinen, jos muistoja ei lasketa mukaan. En siis ole tuhoamassa mitään mittaamattoman arvokasta vanhaa esinettä maaleineni! Kulta vaan ei miellytä minua yhtään tällaisissa esineissä / sisustuksessa.

No, joku voisi ajatella, että eihän tuo wc nyt mikään murheenkryyni ole, ihan kivaltahan siellä näyttää. Jep. Näin on, kunnes käännät katseesi lattiaan.

En normaalisti kuulu niihin ihmisiin, joilta jää jokin asia hoitamatta tai puolitiehen. No tuon vessan suhteen teen poikkeuksen. Olen jäänyt niin jumittamaan ideoiden kanssa, etten ole tiennyt enää mitä tehdä. En oikein tiedä edes minkä näköisen tilasta haluisin. Tiedän kuitenkin sen, että tuo kamala sini-vihreä muovimatto saa lähteä! Me siis muutimme uudiskohteeseen aikoinamme ja rakennusvaiheen jo ollessa liian pitkällä, emme kerenneet enää vaikuttamaan materiaalivalintoihin. Ihmettelen todella suuresti, että 2000-luvun alun jälkeen rakennettuun taloon on vielä valittu muovimatto wc-tilaan! Käsittämätöntä. Vielä käsittämättömämpää on se, ettei me olla tehty asialle mitään.

Mihinkään massiivisiin wc-remontteihin ei budjetissa ole tilaa, uusi lattia ja uudet olkkarin kalusteet kun vievät karhunosan kesän rempparahoista. Olemme kuitenkin päättäneet laatoittaa lattian. Tila ei ole edes märkätila, sillä wc, jossa ei ole lattiakaivoa (meillä ei ole) käsitellään kuivatilana. Ei siis tarvitsisi huolehtia mistään eristyksistä, kaadoista tai lattialämmityksistä. Sen kun vaan latoisi laattaa lattiaan ja avot!

Peilikaapin voisi tietysti vaihtaa ihan tavalliseen valaistuun peiliin. Tuo peilikaappi ei nimittäin myöskään miellytä. Jos peilikaappi lähtisi, täytyisi tilaan tuoda ehdottomasti allaslaatikosto. Eli heti taas kustannukset nousisivat. En sitä paitsi tiedä mitään sähköhommista ja jäin miettimään miten valaistusasiat hoituisivat, jos valaistu peilikaappi otettaisiin pois...? Miten johdot kulkevat, että saisi uuden valonlähteen tuonne vessaan...?
Tällaisia remppamietteitä taas täällä. Yritän palata aiheeseen piakkoin inspiraatiokuvien kera ja vähän ajatella laatta-asioita tarkemmin. Saatte vähän kuvaa siitä, minkälaisesta wc-tilasta täällä oikein haaveillaan!


Mitä teidän päivään kuuluu?

B4 kommenttia:

 1. Kivaa itämaista touchia nuo naamiot tuo, mutta ymmärrän kyllä sun lattiapointin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt se kamala lattia saa kyllä kesällä jotkut ihanat laatat niskaansa! :)

   Poista
 2. Ui ui, elä maalaa peiliä. Se on hurjan kaunis noin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Inka! :) Lupaan harkita maalaamista uudestaan, joskin onhan tuota jo mietitty ja vähän jo sen kannalle käännytty :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)