tiistai 1. huhtikuuta 2014

KORSIN HUOLTOA


Nykistä ostamani Michael Korsin laukku on ollut käytössäni kuukauden päivät. Harmikseni huomasin, että villakangastakkini oli värjännyt Korsin laukkuani takapuolelta. 
Laukun takapuolelta havaitsin n. 12 sentin pituisen ja sentin paksuisen värjäytymän. Mietin mistä moinen "kuvio" on tullut ja tajusin, että säilytän laukkuni takaseinää vasten kalenteria, jonka reuna kulkee juuri tuon värjäytymän kohdalla. Se on juuri sellainen "uloke", joka koko ajan on hiertänyt vasten takkia ja värjäymä on syntynyt. Ai että alkoi ärsyttämään niin paljon, että vaihdoin kalenterin pienempään! Ja arvatkaa säilytänkö sitä enää myöskään tuolla puolen laukkua...? Samoin parin asteen pakkasesta huolimatta heivasin sen villakangastakin talviteloille ja aloin käyttämään myöskin Nykistä ostamaani Korsin anorakkia. Se on sellaisenaan liian ohut vielä, joten harrastan kerrospukeutumista villa/fleece-takeilla;) En enää suostu laittamaan talvitakiksi luokiteltavaa rotsia niskaani! Ehkäpä pian voisin kaivaa jalustan esiin ja napata pari kuvaa takista päälläni, kuten luvattua! :) Jos viikonloppuna vaikka, kun on enemmän aikaa.


No mutta, aiheeseen. Googlettelin hetken mikä olisi paras tapa huoltaa nahkaa ja löysin Woly Neutra -nimisen aineen. Tuota voi siis käyttää kenkiin tai muihin nahkatuotteisiin ja kenkävoide se nimeltäänkin itseasiassa on. Kipaisin aineen Stockalta ja kyselin neuvoja nahkalaukun puhdistukseen.

Minua palvellut vanhempi rouva antoi hyvät ohjeet, aineen ja suosittelli pehmoista rättiä kylkeen. Aineen hierominen laukun pintaan pehmoisen rätin avulla onnistuikin tosi hyvin!

Selvästi nahka päästi myös väriä ainetta siihen hieroessa.

Wolyn aine ei pelkästään puhdista, mutta myös hoitaa nahkaa. En lähtenyt erikseen enää laittamaan Korsin myymälästä ostamaani suojasuihketta laukkuun, tämä Woly-käsittely riittänee tällä erää. Nahan pintaan jäi selvästi aineesta jokin suojakerros. Tuntui hyvältä tavaralta, eikä edes maksanut kuin reilu neljä euroa. Olin jo varma, että olin pilannut laukun, mutta pienellä käsittelyllä siitä tuli taas kuin uusi!

 Puhdasta tuli! Ei enää likarantuja! :)
Samalta reissulta ostamani Guessin valkoinen "kesälaukku" on vielä korkkaamatta. Vielä tulee päivä, kun ruskea Korsin laukku pääsee pussukkaansa huilimaan ja olalla keikkuva laukku vaihtuukin kesäisen valkoiseen!

Täytyy vielä kerran täälläkin ihmetellä noita jenkkien outlet -hintoja. Katselin eräänä päivänä Stockan Guess -osastoa bongaten likipitäen samanlaisen laukun kuin minkä minä ostin Woodburyn outletista. Laukku maksoi 220 euroa Stockalla, minä maksoin omastani muistaakseni kaiken maailman alennusten jälkeen 50 taalaa, eli n. 38 euroa. Ja tämä ei ole edes aprillipila;)Hoidatteko te miten laukkuja / kenkiä?


Blondi

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo sinun laukkusi! Juuri tuollaista olen etsiskellytkin (jos tuota pystyy kantamaan olan yli?)
  Kiva juttu että sait värjäytyneen kohdan putsattua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, se onkin todellinen löytö :) Joo, se on nimenomaan olan yli menevä, suosin niitä kun tykkään pitää kädet vapaina.

   Onneksi tahra lähti pois, melkein jo säikähdin! :)

   Poista
 2. Todella harvoin teen laukuille mitään, liian harvoin. Vaaleista laukuista puhdistuksen näkyvät tahrat taikasienellä. Kenkiä huollan useammin, varsinkin keväällä ja syksyllä. Uusiin suihkin suoja-ainetta. Nyt pitäisi urakoida talvisemmat varastoon menevät. Kiitos muistutuksesta! Ja laukkusi on ihana!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkien hoitamisessa pitäis kyllä ryhdistäytyä meikäläisenkin!

   Kiitti, laukku on munkin mielestä kyllä aika ihana! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)