maanantai 31. maaliskuuta 2014

TREENISAFKAA


Reipasta uutta viikkoa!

Ajattelin laitella vähän kuulumisia treeneistä ja ruokavaliosta.


Treenit salilla on kulkenut hyvin, vaikka pitkän tauon jälkeen lihakset on olleet tosi kipeinä! Joinain päivinä ei ole pystynyt hiuksia pesemään, kun kädet tärisee, eikä ole pystynyt pitämään niitä pään yläpuolella :) Toisena päivänä on kävelty melko hassusti, kun pakarat tai pohkeet on olleet niin hellinä. Portaiden kiipeäminen tuottaa tuskaa noina päivinä. Siitä tietää, että treeni on mennyt perille! 

No pain, no gain! Vai mitä se Rocky aina toisteli :)

Hyvällä sapuskalla ei ainoastaan haeta tukea treeniin, vaan sillä huolehditaan myös palautumisesta. Niinpä treenipäivinä syön hiilihydraattipitoista sapuskaa kahdella aterialla, lepopäivinä vain yhdellä.


Lepopäivän yksinkertainen lounas; kanaa ja salaattia

Treenipäivän lounas; kanaa, perunamuussia, avokadosalaattia, raejuustoa






























Proteiininlähteenä käytän kanaa, kalkkunaa tai vähärasvaista paistijauhelihaa, kala-allergikkona kalasapuskat jää meikäläiseltä väliin. Myös maitorahka, raejuusto tai munanvalkuaiset toimii hyvin. Hiilihydraattia otan pastasta, perunasta tai harvemmin riisistä. Joinain päivinä gluteeniton siemenleipä käy oikein hyvin sekin. Hyvää rasvaa saan pähkinöistä tai vaikkapa avokadosta. Myös öljyä käytän hyvän rasvan lähteenä. Kuituja saan marjoista, satunnaisesta leipäpalasta ja sitä löytyy myös psylliumin muodossa pussista. Repertuaaria kuidun lähteeksi pitäisi laajentaa vaikka esim. chia-siemeniin. Vilja-allergiani takia en käytä kotimaisia viljatuotteita ja kaurapuurosta, jota saa tietty myös minulle sopivana versiona, en pidä. 

Lepopäivän salaatteja





Huomasin, että postauksen ruokakuvat ovat melko samantyyppisiä :) Olen kuitenkin valmistanut ihan täysin ruokavalioon sopivia annoksia "perus-ruoastakin", enkä todellakaan syö pelkkää salaattia ja raejuustoa kanan kanssa. Siihen en nimittäin pystyisi, vaan ruoan tulee olla vaihtelevaa. Mielikuvituksella saa samoista perusaineista hyvää sapuskaa! Olen tehnyt mm. intialaista kastiketta ja riisiä, erilaisia pastaruokia, keittoja, täytettyjä broiskunfileitä etc. Sapuskaa täydennetään aina vihanneksilla ja/tai kasviksilla riittävästi.



Treenipäivän päivällinen; yrttimaustettua broileria, perunamuussia, läjä porkkanaraastetta

Treenipäivän päivällinen, riisiä, limekanaa, salaattia ja munanvalkuaisia

Treenipäivän päivällinen; pippurista kalkkunaa, pastaa itsetehdyllä pestokastikkeella, fetasalaattia





En ole muutenkaan vuoden alusta lähtien syönyt herkkuja tai karkkia lainkaan, joten sokeria en kaipaa ollenkaan. Joskus nälkäisenä heikkona hetkenä tekisi mieli tarttua siipan kaapissa olevaan sipsipussiin tai tyttären makurahkoihin, mutta koska en myöskään ole suuri sipsien ystävä, sekin on jäänyt syömättä :) Itsellenihän minä tässä tätä kesäkuntoa teen ja hankin parempaa oloa.

Pääsiäinen on nurkan takana kolmen viikon päässä, sitten ajattelin vähän nautiskella hyvää ruokaa ystävien kanssa ja tietty jotain ihanaa suklaata, kuten Kinder-munia:) Silloin ei tuijotella mitä syödään, vaan pidetään kivaa ansaitusti.



Aamupalan marjasmoothie

Aamupala; munakas valkuaisista ja yhdestä keltuaisesta, hunajamelonia, cashew-pähkinöitä








Painossa ei juurikaan ole kahdessa viikossa tapahtunut, senteissä sitä vastoin kyllä. Vaakahan ei juuri kerro totuutta, mutta mittanauha ei valehtele! Esimerkiksi vyötäröstä on kadonnut 4 cm ja lantiosta 1 cm. Ihannetilanne olisikin jos rinta levenisi ja vyötärö ja lantio kapenisi :) Silloin tietäisi, että selkään ja rintaan on saatu muotoja lisää! Sellainen V-mallinen kroppa, kuten uimareilla yleensä on :) Haaveena olisi saada vähän olkapäihin lisää pyöreyttä, selkään lisää lihaksia ja peppua tiukemmaksi, jolloin sekin vähän nousee ylemmäs. Vyötäröltä voisin karistaa vielä paljonkin, eli rasvaa pois ja lihasta tilalle! Meillä on kotona sellainen kehoanalyysi-vaaka. Niiden tuloksia ei ihan kiveen kirjoitetusti tuijotella, mutta antaahan ne osviittaa kehon muutoksista, sillä vekotin laskee rasvaprosetin, lihaksen ja nesteen osuuden kehosta sekä näyttää painoindeksin kilojen lisäksi. Siihen siis pitää syöttää itsestään muutamia perustietoja ja sitten se laskee vaa'alla seistessä noita tietoja.

Välipala;  protskujuoma. Patukat on usein täynnä vilja-allergiaani sopimattomia aineksia

Välipala; hedelmäsalaatti














Kolmatta viikkoa tässä nyt siis mennään ja olo on keventynyt kummasti. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tästä on hyvä jatkaa!


Onko ruudun ääressä muita kesäkunnon perässä olevia?

Blondi




6 kommenttia:

  1. Tää oli täyttä inspiraatiota mulle! Mulla on tietyltä osin niin samanlainen projekti menossa. Osviittaa saa mun instagram-kuvista, sillä en ole ruoka-annoksiani vielä ehtinyt koota postauksen muotoon. Pari kertaa olen käynyt lenkillä ja kevään myötä tarkoitus on lisätä lenkkikertoja. Nyt vielä totuttelen. Salilla kävisin harjottamassa lihaskuntoa, jos olisi rahaa. Kotonakin toki voi, mutta harvemmin saan aikaiseksi. :D Pitäs olla joku piiskuri tai lenkkiseuralainen tälle keväälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait jotain inspistä! :) Ja vielä kivempaa, kun on kanssasisaria projektissa! :) Multa jäi aamukuuden lenkit talven tullen pois ja nyt on ollut niin väsynyt koulu- ja työjutuista, etten ole alkanut tieten tahtoen vähentämään yöunia vielä lisää lenkkien takia. Kohta helpottaa kouluhommat ja ihan taatusti lisäenergiaa saadessani lähden taas puolen tunnin lenkille ennen duunia! Se on ihan parasta!

      Jotkut yksityiset salit eivät ole onneksi niin kalliita kuin ketjusalit. Kannattaa tehdä hintavertailua. Sanoin Fixit, eli uimahallien salit ei mielestäni ole kovin hinnakkaita. Oletkos tsekannut niitä? Odotan innolla sun ruokakuvia ja proggis-kuulumisia! :)

      Tsemppiä! <3

      Poista
    2. Mä itse asiassa aikoinaan tykästyin Vuosaaren uimahallin uuteen saliin ja sinne haluaisin ensisijaisesti. Mulla ei ole tässä kohtaa varaa minkäänlaiseen saliin, ei edes halvimpiin, mutta ehkä joskus. :)

      Poista
    3. Onneksi kotona voi tehdä vaikka mitä ihan vaan oman kehon painolla tai sitten käyttää mielikuvitusta painojen suhteen, vaikka vedellä täytetyt 1,5L limpparipullot käsipainoiksi, kirjapino syliin kyykkyjen ajaksi tms. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ei ole oikeanlainen ja terveellinen ruoka todellakaan tylsää tai väritöntä, eikä mauistakaan tarvitse tinkiä! :)

      Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)