perjantai 21. maaliskuuta 2014

VILAUTUKSIAOlikohan tarpeeksi mielenkiintoa herättävä otsikko? :)

Vilauttelen teille viimepäivien kuulumisia ja tekemisiä opiskeluitteni saralta. Tällä viikolla oli siis Myymälä 2014 messut, jotka ovat kaikin tavoin tulevan ammattini messut; suuntaan tulevaisuudessa juurikin myymälätilojen tai muiden julkitilojen, myös messuosastojen suunnitteluun. Näin ollen myös opinahjollani, AJK:lla oli messuilla osasto alan oppilaitoksena. Osasto oli yhteinen Somistajayhdistyksen kanssa ja me siis kurssikavereiden kanssa suunniteltiin ja rakennettiin alusta loppuun tuo osasto. Minä olin "seinäryhmässä" ja kiinnitin yhdessä kolmen muun tytön kanssa vaneriseiniä profiilirakenteisiin kiinni - yksi porasi, toinen ruuvasi, pari muuta asettivat seinät paikalleen. Yhteistyö toimi kuin rasvattu.

Ideoimani huomionherättäjä - nuo katosta ketjuilla riippuvat riisipaperipallot pääsi toteutukseen mukaan. Kun alunperin mietimme pienryhmissä osaston ilmettä, halusimme jotain värikästä ja erilaista osastolle, joka toimisi katseen kerääjänä. Jostain tuli nuo riisipaperipallot mieleen, mutta ehdotin, että ne maalattaisiin AJK:n logoa mukaillen spraymaaleilla, eli lila, oranssi ja petrolinsininen (vaikkakin joissain kuvissa tuo oranssi näyttääkin ihan keltaiselta.) Alkuun epäilin miten paperinen materiaali reagoisi kosteana pilvenä tulevaan maaliin ja tein testimaalaukset kotona epäilevin mielin. Mutta eipä mitä, sehän toimi kuin unelma! Tiedoksi siis sinne ruudun toisellekin puolelle, että riisipaperipalloja voi spreijata! :) Valot herättivät pallot viimeistään henkiin! Ties vaikka ideoisin kotiin jotain tällaista...
Osastollamme oli myös Phillipsin valonäytös, jonka seurauksena me saimme mahtavat väripesut taustaseinällemme. Hopeiset, tällä hetkellä erittäin trendikkäät mallinuket kimalsivat valokylvyssä upeasti! Nuket eivät suinkaan olleet pelkästään koristeita, vaan osastolla järjestettiin mm. nuken pukemisen SM-kilpailut :) Messuvieraat saivat pukea ja asustaa nuket haluamallaan tavalla. Tosi kiva idea tuokin! Pöydät rakentuivat teollisuusputkesta ja vanerilevyistä. Upeat julisteet taittoi kurssikaverini.

Olen itse yksinkertaisten asioiden ystävä, en niinkään piittaa krumeluurista tai paljosta esineistöstä. Siksipä tämä osasto oli tosi paljon omaan mieleen, sillä siitä tuli yksinkertainen perusilmeeltään, joskin jujua oli riittävästi ja kuten kevääseen ja ennen kaikkea visualistien osastoon sopii - väriä! Meillä oli myös sopivasti hauskoja materiaaleja käytettynä, joita ei ehkä normaalisti messuosastoilla näe. Myöskin maton puolipyöreä muoto on hauska!
Kerronpa teille tähän kohtaan erään muiston...
Olin pari vuotta sitten äitini kanssa Habitare-messuilla ja siihen mennessä kuumeisesti jo miettinyt tulevaisuutta ja uutta ammattia. Tiesin jo silloin, että jotain luovaa se on, mutta etsin edelleen oikeaa koulutusväylää. AJK oppilaitoksena oli tuttu nimeltä.

Törmäsimme sitten äitini kanssa AJK:n osastoon ja siellä seisoessamme äitini kysyi, että onko tuo joku oppilaitos. Sanoin, että se on oppilaitos, jossa minä haluan vielä joskus opiskella. Paria vuotta myöhemmin seison jälleen AJK:n osastolla. Tällä kertaa itse opiskelijana ja itse messuosastoa rakentaneena. Näin se ympyrä sulkeutuu...


Korostan jälleen kerran sitä haaveilun ja unelmoinnin voimaa. :)Viikonloppu menee lopputyön parissa. Tällä kertaa viimeistä kertaa. Myymälätilan uudistus osa 2 tulee päätökseen, kunhan viikonlopun aikana tehdään viimeiset hommat. Jotain pientä kalustetuunausta/maalausta on luvassa, kalustejärjestelyä ja tuotesijoittelua sitten sitäkin enemmän. Suurimmat maalaushommathan suoritettiin jo ekassa osiossa. Olen aiemmin luvannut vilautella kuvia myös tästä kaikista suurimmasta työstäni ja varmasti niitä näettekin, mutta haluan odottaa siihen asti, kunnes olen ensin esitellyt työni toukokuussa siinä tärkeimmäissä, eli tutkintotilaisuudessa. 

Ennen tutkintotilaisuutta myymälässä tapahtuneen uudistuksen tulee arvioimaan erillinen arvioija. Kaiken työn pitäisi olla siis valmiina sunnuntaina, sillä maanantaina tämä arvioija saapuu paikalle! Jaiks! :) No, siitä lisää myöhemmin! Olen nukkunut melko lyhyitä yöunia lähiaikoina. Viimeisiä 3D-mallinnoksia on pitänyt piirtää ja hioa kuntoon, jokunen tunti on kuulkaa vierähtänyt viime marraskuusta tähän päivään noita piirroksia tehdessä! 


Eilinen painajaismainen talvimyräkkä on väistynyt ja sateen jälkeen pihalla paistaa taas aurinko! Ihan älytöntä tämä säiden vaihtelu!
AURINKOA PERJANTAIHINNE! :)

Blondi

2 kommenttia:

 1. Haaveilun voima on usein jotain todella suurta:)! Itse huomaan monesti astelevani päämäärätietoisesti haaveitani kohti, ja mukavaa on se, että suurin osa näistä haaveista käykin lopulta toteen♥

  Ihania nuo riisipaperipalleroiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Viimeisen viiden vuoden aikana olen tajunnut todella, miten paljon omalla ajattelulla voi vaikuttaa. Olen toteuttanut monta haavetta sen tajuttuani ja mikään ei estä tekemästä sitä tulevaisuudessa myös! :) Hienoa, että sullakin on käynyt niin! <3

   Kiitti, niistä tuli oikeasti paremmat kuin uskalsin toivoa! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)