Kyllä tällä otsikolla kakun pitääkin sitten jo olla hyvä! :)
Mutta kyllä vain, näitä kakkuja leivoin jouluna läheisille ja herkkusuille lahjaksi muun muassa. Hyvä maustekakku on kostea ja ihan oikeasti mausteinen. Siippa sai maistiaisia joululeipomuksista vain yhden suupalan verran, joten leivoin yhden viikonloppuna. Gluteeniton versiohan syntyy helposti korvaamalla vehnikset esim. Semperin Fin Mix -jauhoilla.
MAUSTEKAKKU
200g sokeria
125g voita
200g sokeria
125g voita
1 muna
3 dl jauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 dl maitoa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
ripaus maustepippuria
Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi
Lisää muna
Sekoita jauhot, sooda ja mausteet sekaisin keskenään
Lisää jauho-mausteseosta ja maitoa taikinaan vuorotellen sekoittaen
Jauhota kakkuvuoka
(minä käytin mantelijauhoja, niin saa gluteenittoman version)
Jauhota kakkuvuoka
(minä käytin mantelijauhoja, niin saa gluteenittoman version)
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia
Kuulostaa hyvältä! Tälläisen vois tehdä vaikka pakkaseen " maustumaan"!:) kuivakakut on niin hyviä varsinkin "ei tuoreena"!
VastaaPoistaOikein mukavaa loppuvuotta!:)
Toi on kyllä ihan totta, kakku on parhaimmillaan just vähän seisseenä, varsinkin jos reunat tai pohja on päässyt vähän kuivahtamaan "korpuksi", nam!
VastaaPoistaHyvät vuodenvaihteet:)
Kiitos ehdotuksesta! :) Käyn tutustumassa sivustoon ja kuka tietää, liittymässä mukaan! :)
VastaaPoista