sunnuntai 9. helmikuuta 2014

MARJAISA HERKKU


Rakastan raikkaita makuja suussa. Mielellään myös makeita, mutta jos siihen sekoittaa aavistuksen jotain hapanta, yhdistelmä on tosi mieleinen.



Aamulla suu kaipaa jotain raikasta. En liiemmin välitä tuoremehuista ja useammalle hedelmällekin olen allerginen. Sen sijaan marjat maistuvat kyllä!

Olin eilen taas marjaostoksilla kaupassa, sillä omat kesän marjat pakkasesta on syöty jo aikaa sitten. Syön marjat kypsentämättöminä, joten ostan vain kotimaisia marjoja. Kauhistelen aina kotimaisten pakastemansikoiden hintaa. Pieni pussi saattaa maksaa reilusti yli neljä euroa, kun taas mustikoita saa vajaalla parilla eurolla parhaimmillaan. Muistin nähneeni hevi-osastolla tuoreita mansikoita ja koukkasin sitä kautta kassalle. Mukaan lähti piirun vajaalla kolmella eurolla rasia espanjalaisia tuoreita mansikoita. Ja olkoonkin espanjalaisia, kyllä niissä maistui vieno aavistus kesää... :)



























Tykkään tuosta lohkeilevasta luonnonjogurtista. Siinä koostumus on hyvän jämäkkä, eikä sellaista plöröä. Sekaan vielä vähän jäisiä mustikoita, tuoreita mansikoita ja avot -eipä juuri voi aamiaisherkku tuosta enää parantua!

Tuli mieleen viime kesän Kreetan matka. Kävin lähikaupasta ostamassa luonnonjogurttia, hedelmäkauppiaalta ison verkkomelonin ja sitten istuin aina terassilla syömässä noiden yhdistelmää aamupalaksi. Etelän maissa hedelmät ovat niin eri makuisia kuin meillä. Ne oikein tihkuu makeutta!



























Millä teidän aamu lähtee parhaiten käyntiin?

Blondi







2 kommenttia:

  1. Voi miten näyttää ihanalta! Tuli iso kaipaus kesään, jolloin herkuttelen aamulla pappajugurtilla, tuoreilla oman pihan viinimarjoilla, pinjansiemenillä ja ruokosokerisiirapilla. Niin hyvää. Talvella viinimarjat tulevat annokseen pakkasesta tai sitten vaihdan ne banaaniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, partaäijää itsekin kyllä tykkään syödä, varsinkin smoothieissa. Hmmm, pinjansiemeniä en olekaan yhdistänyt jogurttiherkkuun, kiitti vinkistä, tuota on kokeiltava! :) Bansku on kyllä myös hyvä maku happaman kanssa kun on jo valmiiksi makea hedelmä.

      Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)