lauantai 15. helmikuuta 2014

TOTEUTUSVAIHELopputyöni on edennyt pisteeseen, jonka seurauksena ensimmäinen osio suunnitelmastani laitetaan tänään toteutukseen. Kohta tartutaan siis teippirullaan ja maalitelaan. Sitä ennen tila on tietenkin tyhjennettävä tavaroista ja suoritettava siivous, jotta maalin voi sutia puhtaille pinnoille. 

Kyseessä on n. 280 neliöinen myymälä, jonka n. 56 neliötä kuuluu minun lopputyöni piiriin. Kyseinen tila on oma nurkkauksensa, jolle minä olen suunnitellut uuden visuaalisen ilmeen miettimällä värityksen, kalustejärjestelyn sekä tuotteiden sijoittelun uusiksi. Tilan tuotevalikoima koostuu musiikki- ja urheiluvälineistä, joka tuotealueena vaatii omanlaisensa huomion tavaroiden säilytyksessä sekä esille laitossa. Tänään uusinnan alla on "musacorner", eli juurikin musiikkivälineille tarkoitettu nurkkaus, kooltaan n. 13 neliötä. 


Tilassa ei rakenteellisesti tehdä mitään. Tilassa on kiintokalusteet, jotka jäävät ennalleen ja sen lisäksi tilassa on myös pylväs, joka sekin töröttää paikallaan jatkossa. Onkin tavallaan haasteellista saada tilaan uusi ilme juurikin noilla ylläkuvailemillani keinoilla (väreillä, irtokalustejärjestelyillä ja tuotesijoittelulla), kun kaikki isot elementit pysyvät samana.

Piirsin tilasta 3D-mallinnokset eri värimaailmoilla, joista yhdessä myymälän omistajan kanssa valitsimme sopivimman myymälään. Tuntemattomasta tuoteperheestä johtuen, en ollut piirroksissani osannut ajatella kaikkea oleellista koskien juurikin tuota säilytystä/ ripustamista jne. Koska myymälän liikeidea painottuu sekä osto- että myyntitapahtumiin, tuotevalikoima elää päivittäin. Valikoima voi jonkin tuotteen osalta olla joku päivä nolla tai kuusi kappaletta. Myös tällaisen asian huomiointi on tärkeää suunnitelmassa.Onneksi sain opastusta näihin asioihin opin taas uutta. Toisaalta minun "outside the box" näkemykseni asioista herätti myös myymälän omistajassa ajatuksen, että voisiko ne tuotteet olla sittenkin tuolla tavalla esillä. Eli puolin sun toisin herättelimme ajatuksia mm. tuote-esillepanosta. Ihan parasta vuorovaikutusta!

Aiemmin tällä viikolla kävin yhdessä myymälän omistajan kanssa ostamassa tarpeelliset tavarat; tartuntapohjamaalit, värimaalit, tilaan tulevan maton, tela- ja maalisutisetit, maalarinteipit sun muut. Olen myös valmistellut musacorneriin tulevaa somistetta, joka toivottavasti luo pientä vau-efektiä tilaan.

En ole ennen suunnitellut julkista tilaa ja matkan varrella hyvin huomasin, mitä ei ollut osannut esim. mitata piirroksia varten ensimmäisellä kerralla, joten pari tarkistusmittauskäyntiä olen myymälään suorittanut. Teoriassa osaan ottaa huomioon kaikki oleelliset asiat, mutta mittasuhdepiirrokset eivät voi olla sinne päin sutaistu, varsinkin kun arkkitehti-opettaja tarkistaa ne! :)  On ihan erityisen jännää lähteä toteuttamaan suunnitelmaani ja nähdä sen tulevan todeksi. Tuleeko siitä sellainen, kuin piirroksissa? Entä jos lopputulos ei vastaakaan odotuksia? Näitä epäilyksen siemeniä ei tulisi istuttaa, mutta kyllähän se jännittää! :) Uskon kuitenkin, että suunnitelma on hyvä ja se on toteuttavissa täysin sellaisenaan. Tuskin mitään mutkia matkaan tulee. 

Omistaja antanee luvan julkistaa tilasta kuvia, kunhan projekti saadaan kokonaisuudessaan päätökseen maaliskuun loppuun mennessä (toivottavasti), joten sitten lukijanikin pääsevät näkemään vilauksia työstäni. :)


Hyvää viikonloppua sinulle, työntäyteistä viikonloppua minulle! ;)
Bkuva 1, kuva 2

2 kommenttia:

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)