tiistai 4. maaliskuuta 2014

NEW YORK - MIKÄ MAHTAVA KAUPUNKI!


Tästä se reissu alkoi:


Samalla linjalla se jatkui koneessa, sillä vanhempieni ystävä, lentokapteeni, joskaan ei tällä meidän lennolla, oli järjestänyt meille koneeseen shampanjatarjoilun hääpäivämme kunniaksi, miten mahtavaa!


Nykin reissusta riittää juttua useampaan postaukseen. Yritän kuitenkin pitää setin hyvin kasassa ihmeemmin rönsyilemättä ja antaen samalla vinkkejä, joita itse havaitsimme hyviksi. Päätin myös jakaa reissu-postaukset osiin aiheittain, niin postaukset pysyvät myös vähän ytimekkämpinä! Pakko tähän kohtaan mainita sen verran, että "hyvin ajoittamani" ja "helposti rytmiin pääseminen hyvien yöunieni avulla" oli vähän liian optimistinen ajatus. Ottaen huomioon, että tänään on tiistai, olen herännyt sunnuntaina aamu-kahdeksalta ja nukkunut sen jälkeen viime yönä klo 21-02 välisen ajan. Jep. Heräsin kello 01.48, jonka jälkeen vietin loppuyön lakanoiden välissä unta hakien. No luck with that one... Työpäivä meni silti suhteellisen kivuttomasti kahden päivän aikana nukutun 6 tunnin avulla. Toivon, että ensiyönä saan jo unta vähän enemmän. 


Sitten asiaan! Aloitan ihan yleisistä fiiliksistä ja hotellista, joka sijainniltaan ei olisi voinut olla enää keskeisemmällä paikalla. Valitsemme hotellit enemmänkin aina sijainnin, kuin tason mukaan. Hotellissa nukutaan, joten perus kolmen tähden hotelli riittää meille useimmiten. Niin myös tällä reissulla. Mainitsen tähän kohtaan, että reissua ennen Suomesta käsin varattu ja maksettu lentokenttäkyyti oli tosi kätevä! Kentältä kävelimme suoraan kuljetuspalvelun tiskille ja hyppäsimme sen jälkeen isoon tila-autoon. Kyytiin otettiin lisäksemme neljä perhettä/paria ja kuski pudotteli kyytiläisiä Manhattanin ruuhkissa näppärästi pyörien nopealla tahdilla. Taksia voi joutua ruuhka-aikaan odottelemaan, joten valmiiksi varattu auto oli sekä helppo, että n. 25 taalaa halvempi, kuin taksi. Käytimme newyorkliput.fi -palvelua auton, Outlet-lippujen sekä musikaalilippujen varaamiseen. Voin tästä mainita erikseen vielä noiden ostosreissuja ja musikaalikokemuksia käsittelevien postausten yhteydessä.




Hotel Broadway @ Times Square bongattiin Booking.comista ja TripAdvisoria luettuamme päädyimme tähän. Olimme erittäin tyytyväisiä valintaan ja tätä suosittelemme ehdottomasti niille, jotka haluavat asua täysin ytimessä. Meteli kaduilta ei kuitenkaan kuulunut häiritsevästi yksikään ilta. Seuraavat kuvat hotellin aulasta.
  
 
 



Huone oli pieni, kuten Nykissä odottaa saattaa, mutta olemmepa yöpyneet vieläkin pienemmässä esim. Pariisissa. Hotelli oli siisti ja turvallinen, palvelu niin siivouksen kuin aulankin suhteen pelasi hyvin. Myös ilmainen wifi huoneissa oli plussaa, sitä ei tosiaan maksutta joka Nykin hotellissa saa. Wifin turvin oli helppo tarkistella huoneessa osoitteita, hintoja, reittejä sun muita hyödyllisiä juttuja. Ja toki pysyin itse kartalla muiden blogeista ja uutisista wifin avulla myös :)




Hotellissa oli aamiainen, joka sisältyi hintaan, mutta siitä on annettava miinusta. Tarjolla oli vain sokerikuorrutettuja donitseja, bageleita, kumisia kananmunia, tee, kahvi ja mehut. Ei mitään vihreää, ei juustoa, ei leikkeleitä tms. Itse pystyin siis tuosta tarjonnasta syömään ainoastaan banaanin, joka oli esillä ainoana hedelmänä, sekä kulhollisen Cornflakeseja, sillä ne olivat ainoat gluteenittomat vaihtoehdot. Söimmekin siis aamupalan ulkona joka aamu. Ruokapostaus siis tulossa erikseen, joten näistä ruokahommeleista lisää siinä!

Sijainti hotellilla oli siis Broadwayn ja Times Squaren kulmassa, 46th Streetillä, eli keskellä Midtownia. Jättimäisille valotauluille oli matkaa n. 50 metriä ja ne näkyivät heti hotellin ovesta ulos astuttaessa. Meidän huoneestamme näkymä sen sijaan ei ollut hääppöinen! :)



Toisaalta, kukapa siellä hotellissa maisemia katselee, ne on katsottava kadulla livenä! Tämä alla oleva kuva on Bryant Parkista, jossa oli luistelurata myöskin.





Sää oli tullessa ihana! Aurinko paistoi ja plus-asteita oli kymmenisen asteen verran.
Villakangastakissa tuli kuuma ja arskoja sai kaivaa esiin. Ihanaa! Viikolla sää kuitenkin kylmeni ja tiistaista torstaihin oli todella jäätäviä ilmoja! Pakkasella oltiin useampi aste ja raaka tuuli muutti pakkasen lähemmäs kymmentä astetta. Onneksi oli pipo, tuplahanskat ja fleece-takki välitakiksi mukana! Noina päivinä matkustimme mielellämme enemmän metrolla paikasta toiseen, vaikka jalan kuljimme silti eniten reissun aikana. Sillä tavalla näkeekin enemmän! Perjantaista lähtien ilma taas vähän lämpeni ja vaikka lunta satoi, ei ollut enää niin kylmä.

Times Square

Manhattan on upea paikka! Siellä on ihan varmasti jokaiselle jotakin! Ihastelin pilvenpiirtäjiä, Times Squaren tajutonta ihmiskuhinaa ja jättimäisiä, kerrostalon kokoisia mainosvalotauluja. Se paikka Manhattanista ei taatusti nuku koskaan! Amerikkalaisten ihmisten pirteys ja kiinnostus meitä kohtaan tuntui oudolta aluksi. Melkein jopa tekopirteältä. Eihän suomalainen ole tottunut small talkiin vieraiden ihmisten kanssa tai jatkuviin kyselyihin voinnista ja kuulumisista. :) Hetken päästä tajusimme, että tämä kansa on erilainen kuin jöröt suomalaiset ja kuulumisten kysely ja chättäily tulee heiltä luonnostaan. Olen aina tykännyt jenkki-aksentista ja nautin suuresti saadessani keskustella paikallisten kanssa. Ihmisten hymyt ja tuo iloinen small talk oli tosi kivan tuntuista. Suomalaiset ovat kansana kovin erilaista, hitaammin lämpiävämpää tyyppiä :)

Madison Square Park - vielä hyvin lumiset maisemat täällä



Budjetti ylittyi useammalla satasella, mutta se ei yllättänyt. :) Tuolla on niin paljon enemmän ostettavaa ja vaatteetkin niin paljon halvempia kuin täällä. Lähdin matkaan 12 kg painavalla laukulla, Nykin kentällä se painoi karvan vajaa 23 kiloa. Miehen matkalaukussa tyhjänä matkannut vetolaukku, jonka saimme käsimatkatavarana koneeseen, tuli myös tarpeeseen. Teimme todella paljon edullisia, hyviä ja laadukkaita ostoksia. Niistä myöhemmin lisää myös! :)

New York on kokemus ja elämys sellaisenaan. Odotin reissulta paljon ja ne odotukset täyttyivät ja vähän ylittyivätkin. Päätettiin jo mennä takaisin parin vuoden sisään. Sitä ennen haluaisin kuitenkin nähdä pari Euroopan kaupunkia. Päätettiin myös, että aurinkoisten rantalomien sijaan voisimme tehdä lähivuosina kaupunkireissuja. Tytär haluaa Nykin matkan ylppäri-lahjaksi, hän kirjoittanee parin vuoden päästä keväällä, joten viimeistään tuolloin sitten uudelleen sinne!




Lisää Nykiä tulossa seuraavassa osassa, joten matkapostauksia vähemmän arvostavat lukijani, toivottavasti maltatte mielenne, aihe vaihtunee ensi viikkoon mennessä! :) Nyt täytyy vaan saada hehkuttaa reissua ja tallettaa fiiliksiä ja valokuvia tänne blogiin. Jostain syystä nuo keltaiset taksit viehättää ja niitä on tullut kuvailtua jonkin verran! :)

Ja hei, enhän toki teitä lukijoitakaan unohtanut, vaan ostin jotain pientä tuliaista teillekin. Siitä luvassa ensi viikolla pikkuinen arvonta puolivuotta täyttävän pikkuisen blogini kunniaksi, joten pysykää kuulolla! :)


Nyt alkaa silmäluomet lupsumaan, joten tämä likka painuu punkkaan asap!

Blondi






10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Eikä sen hotellihuoneen mun mielestä tarvii olla niin iso, kun siellä käy vaan nukkumassa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Tuo oli ihan ok kokoinen, että mahtui pari matkalaukkuakin olla levällään lattialla :)

      Poista
  2. Voi että miten ihania kuvia! Musta oli jännä se näkymä teidän hotellihuoneen ikkunastakin; just sellainen kapea, ahdas, kivitalojen ympäröimä sivukujafiilis, millainen välittyy monista New Yorkia kuvaavista telkkarisarjoistakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän tuota tiiliseinä-näkymää osasi odottaa muiden arvosteluiden perusteella. Nauratti, kun respassa check-innin yhteydessä sanoin, että "I hope we have a good view!" ja tyyppi vain hymähti. Huoneeseen päästyäni tajusin, että miksi oli hymähtänyt lauseelleni...:)

      Poista
  3. Voi että, upea reissu! Kuulostaa ihana mahtavalta ja jatkoa odotetaan innolla! Oma matkakuume vain kasvaa tällaisia lukiessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kyllä mahtava, ei voi muuta sanoa!. Mä luen itse mielelläni aina muiden matkakuulumisia, niistä saa usein hyviä vinkkejä ja ihastelen mielelläni maisemakuvia, vaikka tuo matkakuumeen kasvu on kyllä ihana totta...! :)

      Poista
  4. Näyttää ihanalta! Reissunne oli varmasti mahtava! Matkapostauksia on niiiin mukava lueskella:)!!! Jatkoa siis odottelen mielenkiinnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos muutkin tykkää näistä matkapostauksista! Lisää on tulossa useamman postauksen verran, joten täältä pesee! :)

      Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)