torstai 6. maaliskuuta 2014

WOODBURY OUTLET - SHOPPAILIJAN TAIVAS


Shoppaus-postauksia odottaneille jätän vielä hetken jännitystä, sillä ennen ostosten esittelyä haluan antaa oman postauksen tälle mahtavalle ostosparatiisille; Woodbury Common Premium  Outlet -kylälle, jossa lähtee kyllä meno lapasesta välittömästi!


Lähdimme siis heti ensitöiksemme maanantaina, ensimmäisenä lomamme arkipäivänä tuonne Outlettiin. Odotukset oli suuret, enkä uskaltanut ostaa mitään ennen täällä käyntiä. Bussiliput ostimme jo kotoa käsin netistä, hyödyntäen tuota newyorkliput.fi -sivustoa, josta jo tässä ekassa postauksessa mainitsin. Säästyimme jonottelulta, sillä liput olivat jo voucherin muodossa plakkarissa haluamallemme päivälle. Ne vaihdettiin vain Port Authorityn bussiasemalla matkalipuiksi ja sitten ei kun bussin kyytiin. Bussimatka olisi maksanut paikan päällä 42 taalaa per hlö, mutta etukäteen ostettuna me maksoimme niistä 32 taalaa kappale. Heti siis säästöä 20 taalaa :) Bussiliput voi ostaa/vaihtaa ekan kerroksen Greyline -toimipisteessä, jonka jälkeen siirrytään 3. kerroksen laiturille bussia odottamaan. Oikean laiturin tunnistaa järkyttävästä turistijonosta! :) Mietin alkuun mahtuuko kaikki kyytiin, mutta sinnepä lähtikin 2 bussia, joten kaikki halukkaat juuri siihen aamubussiin, mahtui mukaan. Busseja lähtee n. puolen tunnin välein sinne ja takas.

Manhattanilla on aina ruuhkaa, oli viikonpäivä tai kellonaika näköjään mikä hyvänsä. Bussilla kesti yhteensä 40 minuuttia päästä ulos Manhattanilta ja sitten highwaytä pitkin hurautettiin n. 50 minuuttia Outlettiin. Odotin menevämme johonkin mall -tyyppiseen ostariin, mutta mitä vielä! Outlet olikin kuin pieni alppikylä; matalia rivitaloja vieri vieressä isojen, vielä lumisten kukkuloiden lomassa. Tosi idyllinen paikka! Ja aurinkokin vielä paistoi taivaan täydeltä! 
Aloitimme kiertelyn "väärästä päästä" ja säikähdin heti alkuunsa, että meillä ei ole näihin merkkeihin varaa edes outlet -hinnoissa! Vastassa oli nääs Jimmy Choota, Roberto Cavallia, Pradaa ja muita lukuisia tyyriitä designer -putiikkeja. 800 euron outlet-hinta esim. MaxMaran takista sai minut haukkomaan henkeäni ja pakoilemaan kohti ovea! :) Hetken kuluttua saatuamme alueen kartan käteemme infopisteestä, näimme, että siellä on 220 eri liikettä ja niissä oli valinnan varaa jokaiseen makuun ja lompakkoon!Kiva yllätys oli myös bussilipun hintaan kuulunut kuponkivihko, joka piti sisällään etuseteleitä ja tarjouksia vielä näiden outlet-hintojen päälle. Teimme tämän vihkosen avulla säästöä varmaan sadan taalan verran! Joistain ostoksista sai kupongilla vielä ekstra 20% hinnasta pois tai sitten oli sen tyyppisiä kuponkeja, kuin "osta 150 taalalla ja saat 50 taalaa alennusta." Palvelu näissä merkkiliikkeissä oli ylitsevuotavan ystävällistä. Kalliimmissa liikkeissä oli myös ovenavaajat ja tietty vartijat haukkana vahtimassa arvotuotteita.Tory Burchin liikkeestä on sanottava sen verran, että se jäi harmittamaan. Kaikista haluamistani malleista juuri minun koko kengistä oli loppunut. Niistä malleista, josta kokoa olisi löytynyt, ei joko miellyttänyt minua muutoin tai sitten hinta oli mielestäni liian korkea. No, ehkä ensi kerralla...? :)

Täällä Outletissä minä tein ostoksia itselleni mm. Guessillä ja Michael Korsilla. Mies puolestaan shoppasi urheilumerkeillä kuten Nike, Puma ja Adidas ja löytyi Guessiltä myös hänellekin hyvä ostos. Tyttären tuliaiset löytyi mm. Gapilta ja Converselta ja American Eagle Outfittersiltä.


Kylästä löytyy myös Food Court, jossa on monta ravintolaa yhden katon alla. On helppo löytää sapuskaa shoppailun lomassa ja mekin tankkasimme tuolla sekä aamiaisen että lounaan. 

Tacosalaatti, joka oli superrr herkullinen!

                                                                                                                                                                   
Jos Nykiin menossa, tätä paikaa EI VOI TODELLAKAAN MISSATA! Ystäväni on lähdössä siskonsa kanssa Nykiin parin viikon päästä, aion suorastaan vaatia, että hän käy täällä! Woodbury Outlet on shoppailijan, ennen kaikkea merkkitietoisen shoppailijan paratiisi. Aiomme ensi visiitillämme myös käydä tuolla, sillä se summa, joka me kulutettiin tuolla, oli naurettavan vähäinen siihen nähden, kuinka paljon laadukkaita merkkituotteita ostimme. Pakko mainita esimerkkinä miehen takki, jonka hän siis löysi Guessiltä. Outlet -hinta ostamallensa villakangastakille oli 200 taalaa, eli n. 170 euroa. Vaikea sanoa, mitä tuo olisi maksanut normi Guessin kaupassa, ehkä jotain 350 taalaa? Tuosta kahdesta sadasta hinta oli pudotettu naurettavaan 35 taalaan hintaan! Mies siis osti Guessin villakangastakin n. 25 eurolla! Ja tämä vain yksi esimerkki hinnoista ja ostoksistamme. Kuten aiemmin mainitsin, budjettimme ylittyi jonkun verran, mutta se ei haitannut pätkääkään, sillä sille rahalle sai täällä todellakin vastinetta!


Olen yleensä melko harkitsevainen ostaja. Omalla kohdallani myös joskus piheys iskee ja joku kauankin hipeltämäni tuote jää lopulta kauppaan. Täällä siitä ei ollut tietoakaan ja minusta ja siipasta kuoriutui melkoiset shop-a-holicit! :) Miespuolinen työkaverini, joka on käynyt tyttöystävänsä kanssa tuolla myös vissiin pari kertaa, sanoi, että sitä tuppaa tapahtumaan! ;)

Koska haluatte varmaan nähdä mitä tarttui minun haaviini matkalta, sekä täältä Outletista että muista Manhattanin kaupoista, laitan ne tulemaan seuraavassa postauksessa. Se tosin mennee viikonlopun loppupuolelle, sillä täytyyhän ne tuotteet keretä kuvaamaankin. Niin, ja nukkumaan pois univelat! :)

Blondi


4 kommenttia:

 1. Ooooh! Veikkaampa että tällä tarjoushaukalla lähtis kans tuolla niiiiin lapasesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan varma, ettei tuolla voi mitenkään muutoin käydäkään! :)

   Poista
 2. Voih, tää oli ihan must visit -kohde mulle kun suunnittelin viime reissua (jota ei sitten kuitenkaan tullutkaan) ja jos (tai siis kun) seuraava reissu tulee eteen, suuntaan aivan varmasti tuonne (säästetyn ostosbudjetin kera) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juuri sitä, ihan must -kohde! Harmi, ettei reissusi toteutunut, mutta New York ei katoa mihinkään, toivottavasti pääset pian suunnittelemaan matkaa sinne uudestaan! Ja juu, kannattaa olla vähän budjettia takana! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)