tiistai 14. tammikuuta 2014

UUSI ELÄMÄ UUDESTA VUODESTA?
Moni on varmaan alkanut elämään taas uutta elämää uudenvuoden jälkeen. Liikuntakeskukset ja kuntosalit täyttyvät joka vuosi tammikuussa kinkkukilojen sulattelijoista ja lenkkipolut uusien juoksukenkien ulkoiluttajista. Myös ruokailutavat kevenee monilla uudenvuoden jälkeen ja kaupan salaattiosasto vetää enemmän porukkaa, kuin sipsi- ja karkkihyllyt. Vanhan sanonnan mukaisesti sillä ei ole väliä mitä syö joulun ja uuden vuoden välissä, vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä. Tästä postauksesta tulee nyt vähän tällainen tsemppaus-postaus! :)

Kuva täältä


Itse uskon säännöllisiin elämäntapoihin, niin urheilun kuin ruoankin suhteen. Siksi en koe minään kriisinä välillä kermaisten pastojen tai silloin tällöin suklaakakkujen popsimista. En usko missään asiassa ehdottomuuteen, vaikka joskus pienet tsemppaukset, jonkun viikon tiukennukset ruokavaliossa tekee hyvää. Tällä hetkellä on tosin se fiilis, että nyt olisi oikein hyvä aika pitää vaikka kuukauden ajan tiukempaa linjaa ja karsia ylimääräinen pois ruokavaliosta. Minähän en tuota viljaa voi syödä, joten jo sen kautta iso osa höttö-hiilareista jää pois. Itse olen myös mennyt vähän keveämmällä linjalla uudesta vuodesta lähtien, vaikka on tähänkin pariin viikkoon mahtunut herkkuhetki. 


Olo oli ollut oikeastaan koko pimenevän syksyn ajan huono, sillä vapaa-aikaa tuntui olevan syksyllä todella vähän töiden ja opiskeluiden takia ja liikunta jäi enenevissä määrin koko ajan vähemmälle. Tosi huono asia tinkiä omasta hyvinvoinnistaan, mutta näin pääsi käymään. Tuntuu, että ei ole ollut hyvä olla omassa nahassa ja lempifarkut kiristää. Vaakaa en niinkään tuijottele, oma fiilis ja vaatteet kertoo ihan riittävästi. 

Kuva täältäKuten jo olenkin maininnut, pidempään vaivannut pikkuvaiva oikeassa jalassa äityi pahemmaksi ja nyt jalassa on hermotulehdus. Tuota lupaa liikunnalle on nyt maltillisesti odoteltava ja annettava aikaa parantumiselle. Onneksi en kerennyt uusimaan salikorttia, vaikka saisihan senkin lääkärintodistuksella jäähylle. Näitä vaivoja parannetaan myös leikkauksella, jossa hermolle annetaan lisää tilaa ja voitte uskoa, että tuollainen operaatio ei missään nimessä kuulosta hyvältä vaihtoehdosta!
 
Toimettomaksi ei tässä silti tarvitse jäädä, sillä osa joka tarvitsee lepoa, on oikean jalan nilkasta alaspäin. Muu kroppa toimii normaalisti, joten jalka ei ole mikään tekosyy jättää koko kroppa lepoon. Kuitenkin salille meneminen ontuen ei ajatuksena tunnu kivalta, joten treenaan kotona toistaiseksi. Meiltä löytyy kotoa kuitenkin hyvät käsipainosetit, leuanvetotanko, jumppakumppari sun muuta oheishärpäkettä. Ja vaikka ei löytyisikään, omaa kroppaa voi helposti käyttää vastuksena. 


Kuva täältä


Vaikka pelkästään jo ajatus treenaamisesta väsyttäisi, se kannattaa silti tehdä. Olotila sen jälkeen palkitsee aivan varmasti! Itseäni harmittaa jalan takia väliin jäävät kävelylenkit, sillä tykkään painella reippaasti menemään 6-10 kilsan lenkkejä. Nämä tulevat takaisin ohjelmistoon heti, kun jalka vaan on kunnossa.

Kuva täältä


Tässä kerkeäisi oikein mainiosti rutistamaan sellaisen neljän-viiden viikon tiukemman setin ruoan kanssa. Sitten voisi hyvällä omalla tunnolla herkutella reissussa! :)

Onko teillä ruudun toisella puolella menossa mahdollinen ruokavalion kevennys tai urheilun lisäämis-proggis?


Itse en harrasta uudenvuoden lupauksia, mutta sen verran lupaan, että pidän itsestäni parempaa huolta, kuin miten syksy meni.
Blondi

6 kommenttia:

 1. Kiva ja tärkeä postaus:)! Mun pitäisi ehdottomasti vähentää herkkuja (=karkkien ja suklaan) syöntiä ja aloittaa säännöllinen liikunta! Ihan liian vähän tulee liikuttua ja liian paljon herkuteltua, plääh.

  Pikaista paranemista jalan hermotulehduksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meistä jokainen tarttee joskus vähän tsemppausta! :) Onneksi on näitä uusia vuosia kun voi aloittaa alusta! :) Nyt ei muuta kuin suklaat säppiin ja lenkkareita liikuttelemaan!

   Kiitti, mä odotan myös malttamattomana, että jalka saadaan kuntoon! Kävin eilen kiropraktikolla sitä hoidattamassa ja kävely sujuu pari astetta paremmin kuin eilen - hip hei! :)

   Poista
 2. Mä olen vähentänyt herkuttelua ja opetellut syömään ruokaa :D Kuulostaa hassulta, mutta joko syön liian vähän tai sitten liian vähän ruokaa ja liian paljon herkkua. Ja ruoanlaittokaan ei oikein nappaa, joten opettelen siihenkin nyt sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Eikä tuo kuullosta yhtään hassulta, mä luulen, että suuri osa ihmisistä syö joko tai: liikaa tai liian vähän. Ei osata tavallaan suhteuttaa ruoan määrää ja ennen kaikkea laatua kulutukseen nähden. Jos joku diettaa, ei se tarkoita, että syödään ituja ja ollaan nälkäkuoleman partaalla. Jos ruoka on monipuolista ja ravintorikasta oikealla tavalla, voi ruoan määrä olla joskus tosi isokin. Joillain voi olla ongelma syödä niin suurta määrää.

   Ruoanlaitossa helpointa lienee se, että tekee kerralla paljon. Vaikka pari ruokaa, joita sitten syö monta päivää esim. ison kattilallinen keittoa, jota voi syödä pari päivää (keittohan paranee mitä useammin sitä lämmittää kattillassa!) tai sitten tekee ison vuoallisen jotain ltk-ruokaa. Nämä kun tekee samalla kertaa, ei tarvii tehdä ruokaa uudelleen seuraavaan 4-5 päivään :)

   Tsemppiä opetteluihin, kyllä se siitä! :)

   Poista
 3. Huomasi kylä kaupassakin tässäkin eräänä päivänä tämän ilmiön. kaikki rahkat olivat kadonneet!

  Itselläkin kevennythommat on menossa, tosin ei liity mitenkään uuteen vuoteen tms. Olen käynyt salilla aktiivisesti jo pitkään. Tarkoitukseni on saada rasvaa tammikuun aikana sulamaan jotta lihakset tulisivat paremmin näkyviin. Helmikuussa lähdemme reissuun, joten siksi tämä ajankohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bikinireissu on aina hyvää syy vähän kiristellä ruokavalion kanssa! :)

   Useimmiten omat kevennykset ei myöskään liity uuteen vuoteen, sillä en koe, että ylensyön jouluisin. Ruokaa kuluu normaalia tahtia, mutta suklaata menee kaiken maailman konvehtirasioiden takia normaalia enemmän. Niissäkin on tosin joka toisessa vehnää tai ohraa, niin kulutus on pienempää kuin joskus ennen. Uusi vuosi on muutoin tosi hyvä hetki keventämiselle, sillä mä koen sen aina uutena alkuna, kaikessa positiivisessa merkityksessä! :)

   Ihanaa matkaa teille! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)