tiistai 8. lokakuuta 2013

SUPER-SMOOTHIE JA HULLUTTELUA


Tervetuloa uusille lukijoilleni! :) Kiva, että olette löytäneet blogiini!

Tämä aamu potkaistiin käyntiin super-smoothiella! 


Vakkari-smoothieni sisältää suomalaisten omia superfoodeja, eli mustikoita ja kesän mansikoita. Rasvaton maitorahka hoitaa proteiinipuolen ja Etelä-Amerikan ihmeet, Maca -ja Lucuma-jauheet antavat omat vitamiini- ja muut lisät.
Ainekset blenderiin ja kone käyntiin. Herkullinen ja terveellinen aamupala on hetkessä valmis! Päälle kun syö jokusen pähkinän, niin hyvät rasvatkin on huomioitu.
 


Pinkissä sheikkerissäni smoothie kulkee hyvin mukana töihin, jossa nautiskelen aamiaiseni. Teen smoothien illalla valmiiksi jääkaappiin odottelemaan ja nappaan sen sieltä mukaan. Sheikkerissä smoothien saa hyvin ravisteltua sekaisin yön jälkeen.

En ole mikään monipuolinen superfoodien käyttäjä, enkä sillä saralla mikään asiantuntijakaan, mutta uskon kyllä siihen, että puhtaista raaka-aineista ja jo aikojen alussa hyviksi havaituista tuotteista on apua edelleen. Otetaan vaikka esimerkkinä nämä tämän aamun smoothiessa käyttämäni jauheet:MACA

Perulainen juuri "Maca Root" 
Tukee munuaisten toimintaa, lisää fyysistä suorituskykyä, antaa energiaa ja lievittää stressiä. (Minä tarvitsen ainakin kahta viimeistä juuri nyt...)

Macaa käytetään monipuolisesti myös erilaisiin vaihdevuosien tuomiin ongelmiin, unenlaadun sekä muistin parantamiseen. (Tarvitsisin ehdottomasti apua myös tuohon!) Urheilijat käyttävät macaa myös, sillä se mm. lisää kestävyyttä ja hapen määrää veressä. Perinteisesti Macaa on käytetty mm. seuraavien vaivojen hoitoon:
- Anemia
- Krooninen väsymys
- Masennus
- Seksuaalinen haluttomuus
- Aliravitsemus
- Kuukautishäiriöt ja menopaussi
- Heikko muisti
- Vatsasyöpä
- Vastustuskyky
- Stressi
- Muistin parannuskseen ja keskittymiseen
- Kilpirauhasvaivat
- Uniongelmat
- Verenpaine ja kohonnut kolesteroli
- Tuberkuloosi

Maca on maultaan melko voimakas ja suomalaiseen suuhun "eksoottinen". Lisäänkin smoothieen saman verran Lucumaa, joka makeudellaan kompensoi Macan kitkerää makua.LUCUMA

Perulainen makea ja ravintorikas hedelmä. Muistuttaa vähän mangoa.
  Lucuma täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Lucumassa on aromaattinen ja makea maku ja sitä voi käyttää monipuolisesti leivontaan ja jälkiruokiin, kuten jäätelöön erinomaisesti!

Lucuma toimii hyvänä lähteenä mm.
- hiilihydraateille
-kuiduille
-vitamiineille
-mineraaleille

Tekstin ja kuvien lähteet: täällä, täällä ja täällä 


Tuleeko teillä käytettyä superfoodeja?
 
Itse olen syönyt melko huonosti viimeisen viikon aikana. Väsymykseen on helppo syödä sitä mitä käteen ensimmäisenä osuu ja varsinkin omalla kohdallani huomaan sen olevan aika usein joku makea herkku. Siis suklaa. Olo on ollut väsynyt, ärtynyt, hajamielinen ja keskittymiskyky on ollut olematon. En ole urheillut pitkään aikaan, vaikka elämääni on jo muutaman vuoden ajan kuulunut säännöllinen salitreenaus ja lenkkeily. Ulkoilu on jäänyt täysin olemattomiin ja viimekin viikonloppu meni sisätiloissa koulutehtäviä tahkotessa. Klo 6 aamulenkit on enää haikea muisto...

Puuh. Siispä tartun itseäni niskasta kiinni. Ehkä niille aamulenkeille en uskalla luvata ryhtyväni, mutta ainakin ruokailuun kiinnitän huomiota taas enemmän. Jos syö huonosti, ei jaksa yhtään mitään ja se on kyllä taivaan tosi! 

Tänään p
ääsenkin etuajassa "hulluttelemaan", sillä menen koulun kautta Stockalle valmistelemaan Hullujen Päivien visuaalista ilmettä työharjoittelun merkeissä. Onpa muuten outoa olla harjoittelijana jossain tämän ikäisenä...! :) 

No, oppia ikä kaikki ja kukaan ei ole seppä syntyessään ja mitäs muita viisauksia tähän löytyisi? Menen enemmän kuin innolla, sillä olin mukana jo viimekertaisilla päivillä valmistelemassa. Porukka on kivaa ja tuollaisen massatapahtuman valmistelussa on siistiä olla mukana!
  
Mites ruudun toisella puolella, joko ostoslistat Hulluille Päiville on tehty? Itse en löytänyt mitään must have -tuotetta, mutta herra-hauvamme tarvitsee uuden pedin. Sellainen on ainakin omalla ostoslistallani :)

Iloa ja energiaa päiväänne toivottelee,
Blondi
    

2 kommenttia:

 1. Huvitti, kun luin tuosta macasta. Seitsemän kohtaa vaivoista joihin se auttaa olivat mun kohdallani nappiosuma. :D Harmi, kun ei ole rahaa, muutoin tulisi varmasti kokeiltua enemmänkin kaikenlaisia superfoodeja. Nyt mulla on vain pakurijauheuutetta ja pakkasessa marjoja.

  Hullut päivät saattaa pitkästä aikaa jäädä kohdallani väliin. Mitään must have juttuja en sieltä löytänyt. Taloustilanne on kiperä ja päätin, että jos ei must have juttuja löydy kohtuuhintaan niin skippaan hulinat. Tosin jos herättyäni vielä valikoimista löytyy, saatan pistään tilaukseen yhdet edulliset kollarihousut koti-iltoja varten. Sulla kuitenkin on ollut mielenkiintoinen projekti valmisteluhommissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noista superfoodeista on ihan terveydellisiäkin hyötyjä, maca on melko monipuolinen. Sen annostus kannattaa aloittaa teelusikallisesta / päivä. Superfoodit on hyvissä hinnoissa, macaa saa pieniäkin pusseja, mutta n. 300 g pussi esim. Ruohonjuuressa maksaa jotain 12 euroa. Kyllähän 300 grammassa jo melko monta teelusikallista lusikoi.

   Eilinen oli kiva, mutta rankka päivä valmisteluissa! On se vaan hurjaa touhua ja voi sitä tavaran määrää! Aina joskus sitä pysähtyy ihmettelemään meidän ihmisten kulutusvimmaa...

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)