torstai 3. lokakuuta 2013

MINUN MATKAKARTTANI


Bongasin Jenin Casa Volmari -blogista mielenkiintoisen haasteen! Minä, krooninen matkakuumeilija kun olen, tartuin tähän mielelläni. Tässä haasteen idea:1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa on käynyt 
ja paljonko se on prosentteina.
2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista 
ovat olleet suosikkejasi.
3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, 
mutta johon pääsystä haaveilet.
4. Kiitä sitä bloggaaja, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartastasi, jotta voin käydä siihen tutustumassa.  
5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.

Varoitus: saattaa aiheuttaa matkakuumetta!

Tässäpä minun karttani:

 8% ei vielä ole paljon ja niin monta maailmankolkkaa on vielä tutkimatta! Meidän matkailut mieheni kanssa alkoivat varsinaisesti vasta kymmenen vuotta sitten. Häämatka oli meidän ensimmäinen yhteinen reissu. Sitä ennen olin perheen kanssa matkustanut muutaman kerran lämpimiin kohteisiin, mutta minun lapsuudessani perheemme oli laskettelevaa sorttia, joten lomat tulivat enemmän vietettyä tunturimaisemissa, kuin etelänreissuissa.

Sittemmin matkakärpänen on puraissut todella pahasti ja kerran tai kaksi vuodessa on reissuun päästävä! Sitten vastauksia haasteen kysymyksiin:

2. Suosikkimaa...hmmm... Pidän Ranskasta ihan älyttömästi! Etelä-Ranskan maisemat ovat huikeita ja ne kaikki pienet kylät! Pariisista puhumattakaan! Espanja taas on aina taattu valinta. Kierrän sääntöjä sen verran, että vastaan vähän asian vierestä. Mielenkiintoisimmat ja minua eniten sykähdyttäneet kohteet ovat kyllä Karibialla. Kuuba ja Curacao, joista viimeisin meidän häämatkakohteemme. Jostain syystä Karibian alue kiehtoo minua suunnattomasti. Kuubassa aika on pysähtynyt 50-luvulle ja ihmisten elämä on niin erilaista siellä. Siellä koin myös ristiriitaisimmat tunteet matkailun parissa ikinä! Se kurjuus oli yhtä aikaa niin lumoavaa ja niin epätoivoista. Tanssiharrastukseni myötä musiikki, koko se kuubalainen kulttuuri ja tanssi on tärkeä osa matkakokemustani. Rommi virtaa, salsa soi ja ihmiset tanssivat joka paikassa. Maa minun mieleeni! :) Havanna on todella sykähdyttävä kokemus! Varaderon valkoiset rannat puolestaan uskomattomat! Suosittelen ehdottomasti!

Kuva napattu Havannan rapistuvasta siluetista uudenkarhean hotellin kattoterassilta. Päivä oli todella pilvinen tuolloin.

Levähdyspaikka jossain Havannan ja Matanzasin välimaastossa matkalla Varaderon rantakohteesta Havannaan.

 
Curacaolla taas on oma paikka sydämessäni. Sillä on jo niin suuri tunteellinen merkitys, sillä vietimme siellä 10 päivää häämatkan merkeissä. Ilmasto, alati puhaltavat Pasaati-tuulet, steel drummien sointi, turkoosit vedet ja häkellyttävän väriset kalat... vau. Menisin uudelleen. Kuvaa en Curacaolta tähään hätään saanut, ne ovat, uskokaa tai älkää, albumissa fyysisessä muodossaan, mutta netistä lainattu kuva Emma Pontoon Bridgestä voisi olla yhtä hyvin minun kuva-albumistani. Tuota siltaa ja vastapäisiä värikkäitä taloja tuli kuvattua tuhat kertaa. Ne ovat vaan niin suloisia!


Kuva täältä
3. Paljastuksia kohteista, jonne haluaisin matkustaa... no, yhden näistä kohteista voi vetää listalta yli helmi-maaliskuussa 2014, eli New York, josta jo olen hehkuttanut pari kertaa :)
En myöskään ole (hassua sinäänsä...) käynyt ikinä Lontoossa, joten se on listalla myös. Jostain syystä Dublin kiehtoo kovasti myös. Kaukomaita en tähän rupea luettelemaankaan, sillä lista on loputon. Haaveissa siintääkin n. 5 vuoden päähän suunniteltu/unelmoitu maailman ympärimatka! :)


Haaste siis bongattu Casa Volmari-blogista ja itse mukaan haluaisin haastaa ehdottomasti 
Anna-Marian Secret Wardrobe-blogista

Hauskaa päivää!
B

6 kommenttia:

 1. Oi, suuret kiitokset haasteesta! Tällaiselle matkahullulle tämä on ihan unelmatehtävä :) Ja taidan joutua mainitsemaan suosikkimaissani juuri tuon (Etelä-)Ranskan, siihen en koskaan kyllästy. Ja tuosta Kuubasta olen niin kade, sinne ehdottomasti itsekin tahtoisin joku päivä päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Arvelinkin, että saattaisit pitää tästä! :)

   Poista
 2. Kiva, kun teit haasteen. :)
  Tuo Kuuba voisi kyllä olla mielenkiintoinen kohde. Tuttavapariskunta lähteekin sinne ensi talvena, joten inolla odotan heidän kokemuksiaan.
  Curacao lienee hyvin samantyyppinen saari, kuin Aruba. Meillä oli häämatkavaihtoehtona Aruba, mutta varaustilanteessa päädyimme sitten vielä Mauritiukseen. Karibian saaret olkoon sitten seuraava kaukaisempi rantalomakohde. Ihastuttavia nuo Curacaon värikkäät talot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuba on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ja kokemisen. Kuten sanoin, koin siellä hyvin ristiriitaisia tunteita, se on melko uskomaton paikka. Tarkoitan nyt ehdottomasti Havannaa, Varaderon rantakohteessa ei näe palaakaan aitoa elämää, vaikka biitsit ovatkin to die for -osastoa :) Kyseisestä reissusta saisi kivan postauksen aikaiseksi, ehkä teen sen yhdessä tanssijuttuni kanssa, ne kun menevät ihan käsi kädessä:)

   Mauritius oli varmasti ihana, Intian valtameri kiinnostaa kyllä! Aruba ja Curacao on melko samanlaisia ja molempia mekin mietittiin silloin. Curacao veti sitten pidemmän korren kuutenkin.

   Poista
 3. Kiitoksia haasteesta! Loppukesästä mulla oli hurja matkakuume, joka varmaan nousee sitten viimeistään tämän haasteen myötä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tällaiset haasteet sitä kuumetta ainakaan helpota! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)