torstai 10. lokakuuta 2013

KOTIKIERROS osa V - OLOHUONE


Jatkan kotimme esittelyä ja nyt saavummekin tilaan, joka ensi kesän rempan yhteydessä kokee suurimman muutoksen, eli tervetuloa vierailulle olohuoneeseemme!

Olohuoneen värimaailma noudattaa samaa linjaa jo esitellyiden huoneiden kanssa. Edelliset kotikierros-postaukset löytyy linkkien takaa täältä, täältä, täältä ja täältä.
Olkkarillamme on ihan mukavasti kokoa ja suuriakin huonekaluja sinne mahtuu helposti useita. Itselleni on tärkeää, että tilaan sovitetaan oikean kokoiset kalusteet. En myöskään pidä turhista kalusteista tai koriste-esineistä, vaan niitä on kerrallaan muutamia esillä.

Olohuoneesta aion nyt kuitenkin jakaa vain "makupaloja", sillä isompaa postausta aiheesta on tulossa vielä monta kertaa ja monesta eri kulmasta. 
 
Tämä on lempikohtani huoneessa - muotoon valettujen betoniportaiden tausta, joka on pinnaltaan rapattu, eli röpelöinen. Tuo nurkkaus on mielestäni todella kaunis ja siellä on sellaista kotoista pesämäisyyttä, kun katto tulee ylle tuolissa istuessa. 

Rempan yhteydessä sohva saa lähtöpassit. Siinä ei ole mitään vikaa, paitsi väärä väri :) Luonnonvaalea/beige ei vaan ole kolahtanut enää vuosiin ja isona pinta-alana tuo väri häiritsee joka päivä. Sohva on muistaakseni Askosta, nököttänyt tuossa viitisen vuotta.

 
Huopia ja koristetyynyä ei voi koskaan olla liikaa! Ne tuovat kotiin pehmeyttä ja rentoutta. Ne saa olla vähän rypyssä ja sinnepäin -tyyliin sohville heitettynä.


Nojatuoli ja rahi ovat Ikeasta. Nekin saavat uuden kodin vanhemmiltani ensi kesänä. Jalkalamppu taas on perintökalu. Sain sen jo edesmenneeltä mummiltani. Lamppu oli karmea alkuperäisessä asussaan :) Jalka oli tummanruskea ja varjostimena oli kunnon 60-luvun retrokangasvarjostin myrkynvihreällä värillä ja roikkuvilla hapsuilla varustettuna. Tuohon on ollut hankala löytää sopivaa varjostinta. Nytkin siinä on väärän kokoinen, sillä varjostimen syvyys ei riitä peittämään (varsinkaan näin yläviistoon otetussa kuvassa) lampun kiinnitysosaa jne. Pidän siitä, että valaisin sytytetään ja sammutetaan narusta vetämällä. Siinä on sitä vanhanajan tunnelmaa!


Isomman tyynyn olen ommellut itse Ikeasta ostetusta kankaasta ja pienempi tyyny on HM Homesta.

Tämä kuva on otettu pari viikkoa sitten, juuri ennen kuin suuresta lattiamaljakosta tuli tunnelmavalojen koti. Kesäaikaan pidän korkeassa maljakossa mielelläni isoja leikkokukkakimppuja. Krysanteemit ovat suosikkeja, ne kestävät kaksi viikkoa hyvänä.

Taustalla näkyvä, hetken mielijohteena ostettu kirkas valkoinen muovituoli on Ikeasta. Olohuoneen pöytä löytyi kauhean etsinnän jälkeen Veken Kaluste -nimisestä verkkokaupasta parisen vuotta sitten. Olen rakastanut korkeakiiltovalkoiseen pöytääni. (Kuten myös siihen keittiönpöytääni!)

Sohvaa vastapäätä on tv-taso ja sen yläpuolella tauluhylly. Hyllyn sisältö vaihtuu aina silloin tällöin, riippuen fiiliksestä. Osa kuvista on postikortteja, osa itsetekemiäni. Puinen 3 on HM Homesta, sopii meidän perheen päälukuun :) Se on itseasiassa kynttilänjalka, mutta näyttää kivalta ilman kynttilääkin. Taulut tulevat asettumaan sirommalle hyllylle ensi kesänä ja itseasiassa hyllyn paikkakin tulee muuttumaan.

Sohvan yläpuolella oleva vanha ikkunanpoka ehjine laseineen löytyi Mariankadun Olkkari -nimisestä sisustusputiikista. Se on ihana lohkeilevine maalipintoineen. Poka muuttaa todennäköisesti portaikkoon ensi kesänä. Tälle seinälle on muita suunnitelmia :)


Joltain käsityömessuilta ostamani paperinarupallot ovat ihana sisustuselementti mm. sylinterimaljakkoon laitettuna.

Pari seinää kalusteineen jäi olohuoneesta esittelemättä, niistä lisää myöhemmin :)

 

Syy sille, miksi puhun koko ajan vain ensi kesästä remontin suhteen, on puhtaasti aika ja raha :) Tällä hetkellä kaikki energiani ja aikani menee työni ja opiskeluni välisen tasapainon säilyttämiseen ja opiskelu on vielä seuraavat 8,5 kk prioriteetti numero 1. En pystyisi mitenkään alkaa suurempaan remonttioperaatioon tällä hetkellä. Toinen syy on se raha. Tuleva 10-vuotis hääpäiväreissumme Nykiin on edessä helmi-maaliskuussa ja sillä reissulla palaa varmasti rahaa!! :) Shoppailua ei voi välttää! :)

Ensi kesänä emme poikkeuksellisesti siis tee kesälomamatkaa, vaan loma ja lomarahat käytetään kodin ehostamiseen. Näistä remppajutuista tulee sitten ajan kanssa aivan varmasti lisää juttua! Edessä on lattian valintaa, seinämateriaalien valintaa, kalusteiden valintaa, valaistusasioiden pohdintaa, unelmia ja haaveita ja tuhat ja sata kuvakollaasia, joiden avulla teemme tilasuunnitelmaa. Ehkäpä vilautan suunnitelmia myös 3D-muodossa, sekin työ on vireillä! Menee hyvin koulutyöstä sekä myöskin remppasuunnitelmasta.

Blondi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)