keskiviikko 16. lokakuuta 2013

JOULU ASTUI ARKEEN


 
Kuva täältä

 
Opiskeluihini kuuluu tärkeänä osana työharjoittelu. Työn ohella tapahtuvan opiskelun työharjoitteluosioiden suorittaminen vaatii vähän luovimista ja niinpä tällä kertaa käytän kesältä säästämäni kesälomaviikon yhden harjoitteluosion suorittamiseen.

Olen aiempia harjoitteluita tehnyt pätkissä, mutta tähän halusin panostaa ja olla viikon putkeen parhaimmassa mahdollisessa paikassa, mitä voin keksiä! 

Minähän siis rakastan joulua. Yli kaiken. Olen syntynyt jouluna, 26. päivä, joten joululla on minulle ihan erityinen merkitys. Meidän perheellä nivoutuu jouluun muutenkin paljon merkkipäiviä, sillä olen myös isäni nimipäivälahja, Tapaninpäivänä kun olen syntynyt. Vanhempani myös viettävät hääpäiväänsä jouluaattona. Olen siis vakuuttunut, että olen saanut ihan verenperintönä joulufanituksen! :)

Haluan työskennellä käsillä tehden, rakentaa, päästää mielikuvituksen liikenteeseen, nähdä omien kätteni jälki työtä tehdessäni. Olen opiskeluitteni myötä havainnut, että visualistin työtehtävien kirjossa minua kiinnostaa työskennellä suurempien kokonaisuuksien kanssa. Visualistihan usein työskentelee myös myymäläsuunnittelun, messuosastosuunnittelun jne. parissa. Minua kiehtoo myymäläsuunnittelu. Isommat rakenteelliset muutokset, niiden suunnittelu, kalusteet, valaistus yms. Kun tähän ymppää joulun, saadaan maailman paras harjoittelupaikka: Stockmannin jouluosaston rakentaminen!

Kuva täältä

Jokainen joulufani on  taatusti käynyt Helsingin Stockmannin Argos-hallissa? Sehän on ihan jo legenda. Ja olen iloinen ja ylpeä, että saan tänä vuonna olla mukana tekemässä hallia ja valmistelemassa jouluomaailman avajaisia! Viime vuodet olen kierrellyt Argoksessa ja miettinyt, kuinka ihanaa olisi jouluihmisenä olla tekemässä sitä. No niin, nyt toiveeni on toteutunut ja tästä päivästä lähtien olen viikon ajan mukana tohinoissa. 

Kuva täältä

Hopean ja kullan kimallusta, glitteriä, havuja, kransseja ja koristeita, namuja, jouluvaloja ja iloista väri-ilottelua voi tuskin seuraavan viikon aikana välttää. Tulen todennäköisesti huokailemaan onnesta, ilosta, kauniiden esineiden näkemisestä ja joulun sydämeen tuomasta lämmöstä moneen otteeseen viikon aikana. Se itseasiassa alkoi jo tänään, ensimmäisen päiväni aikana. Todennäköisesti sekoan vielä kaikista ihanista jouluaiheisista jutuista seuraavan viikon aikana :) Olen siis todellakin oikeassa paikassa harjoittelussa!

Voin etukäteen luvata, että tänä jouluna Argos-hallissa on jotain todella upeaa ja ennennäkemätöntä. Halli aukeaa yleisölle keskiviikkona 23.10. Tervetuloa ihastelemaan!
  
Sekaisin joulusta,
Blondi

PS: Tämä oli muuten ensimmäinen joulupostaukseni. May there be many more...! :)

6 kommenttia:

 1. Upean harjoittelupaikan sait! :) Mä en ole ihan varma olenko koskaan käynyt Argos-hallissa ihastelemassa joulumaailmaa, mutta ehkä korjaan tämän vääryyden tänä vuonna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tosi mieleinen paikka:) Glitteriä on muuten päänahassa asti...! Siis mitäh? Argos-halli näkemättä? No tänä vuonna voit korjata asian, ensi viikon keskiviikkonahan tuo aukeaa, sitten pääset ihailemaan kaikkia ihanuuksia! (Voin luvata, että siellä vallan sekoaa...!)

   Poista
 2. Varmasti on ollu mukava olla mukana rakentamassa tuollaista kokonaisuutta! :) Liityin muuten lukijaksesi! Ihanaa tapaninpäivää! :)

  VastaaPoista
 3. No oli kyllä tosi mahtava ja opettava kokemus!

  Oi kun kiva, tervetuloa seuraamaan juttujani! :) Minäpä olen sinua seurannut jo pidemmän aikaa bloglovinin kautta ;) Mukavaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihan unelma homma! Täällä myös yksi aivan super jouluihminen ilmoittautuu <3 Argoshalli on ehdoton suosikkini joulukoristeostoksille. Todella upea oli tila tänäkin vuonna! Pakko kertoa, että mun mieheni taas sitten vuosi sitten oli tekemässä sinne lavasteita ;) Hauskaa!

  Onnea syntymäpäivistä <3 Näytät kovin nuorelta, mutta luin että lapsesi on jo lukiossa?? :) Olet kyllä hyvin säilynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Argos-halli on yksi omista suosikeista ollut aina! Kiva yhteensattuma, puuseppiä ja muita rakentajia siellä yhtä aikaa munkin kanssa heilui tänä vuonna.

   Kiitti onnitteluista! :) Isompi kiitos kehuista! :) Meidän tyttö on tosiaan jo 16-vuotias ja aloitti lukion syksyllä. Me saatiin hänet kun olin 19-vuotias, eli aika nuorena aloitettiin perheen perustaminen. Ehkä mulla on sitten hyvät geenit, hah! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)