maanantai 23. syyskuuta 2013

SUOMEN KAUNEIN KATTAUS -KILPAILU


Arabia järjestää taas Suomen kaunein kattaus -kilpailun, joka on avoin kaikille Arabian ystäville. Lisää kilpailusta voit lukea Arabian sivuilta täältä

Pidän itse hyvin paljon kattauksista ja heti kun on aihetta kattauksiin, juhlat tai arkisempikin kahvihetki, minä kyllä kaivan serviettejä kaapista ja mietin tarkkaan miten mikäkin pöytään katetaan. Jos jonkinlaista lautasta on kaappeihin kertynyt vuosien varrella. Ehkä liikaakin. Pääsaantöisesti meillä käytetään valkoisia lautasia, mutta on kuitenkin kiva, että fiiliksen, juhlan tai vaikkapa vuodenajan mukaan voi erilaisilla lautasilla saada isoa vaihtelua aikaiseksi.

Minulla on kahta eri Arabian astiasarjaa, jotka olen saanut mummiltani; Ruskaa ja Uhtuaa. Halusin tehdä syksyisen kattauksen, joten sen perusteella astiasarjaksi valikoitui tähän kilpailuun Ruska. Tälläisilla "vanhoilla" astioilla kattauksesta tulee jotenkin arvokkaampi ja tunnelmallisempi. Lisänä kattauksesta löytyy yhtä lemppariani, eli Kastehelmeä. Tuosta kohopallo-struktuurista tulee jotenkin niin lapsuus mieleen.

Kattauksen/kuvan nimi on "Syksyllä kerran." Ulkona on jo selvästi syksyisempää ja viileämpää kuin vaikkapa pari viikkoa sitten. Ilmassa tuoksuu multa ja lehdet ovat värjäytyneet upeasti. Silti vielä ennen pimeän ajanjakson tuloa omalla pihalla on kiva istuskella vaikka vilttien alla ja nauttia kirpeämmästä ulkoilmasta. Siitä kumpusi idea tähän ruskaiseen kattaukseen, jonka tein nimenomaan ulos...

Tässä kuva syksyisestä kattauksestani.


Mikäli pidit kattauksestani, voit halutessasi käydä äänestämässä sitä täällä.


Blondi

4 kommenttia:

  1. Kaunis syyskattaus! Värit on ihanan nostalgisia. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Astiat tuo niin mieleen mummini ja lapsuuden, etten varmasti luovu niistä koskaan. Mitä tulee väreihin, luonto tekee sen parhaiten!:)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)