torstai 19. syyskuuta 2013

KOTIKIERROS osa II - ETEINENKotikierros etenee tuulikaapin jälkeen eteiseen. Meillä ei käytännössä ole eteistä, vaan se on yhtä avointa tilaa yhdessä keittiön kanssa. Tuulikaapista sisään tullessa eteisen kaapit ja muu säilytys jää vasemmalle, keittiö oikealle.


Nurkassa näkyy muuten joskus Kyprokselta raahaamani käpy :)

Eteisen seinät (ja samalla yksi keittiön seinistä) sai reilu vuosi sitten harmaan maalin pintaansa. Olen pitänyt väristä ihan älyttömästi, vaikka aluksi ajattelin sen pienentävän tilaa. Seinien väri sointuu hyvin vaaleanharmaiden kaappien kanssa. Kaapit kätkevät taaksensa läjän sekalaista tavaraa, kuten tyttären ratsastustavarat sekä siivousvälineet. Verhojen takana on piilossa ulkovaatteet. Tähän on toivottavasti tulossa ensi kesän rempan yhteydessä peilikaapit. Verhot ovat olleet mielestäni kivat ja ilmettä pehmentävä elementti, mutta nyt haluan lisää avaruutta tilaan lisäämällä peilipintaa. Alkuperäisiin kaappeihin ei ole koskaan kuulunut ovia. Mielestäni merkillistä, sillä ruokapöytä on käytännössä vastapäätä. Itse en ainakaan haluaisi nähdä sateen kastelemia takkeja roikkumassa naulakossa samalla kun syön :)

Maalasin samalla kertaa seinäpeilin sekä allaolevassa kuvassa näkyvän kenkäkaapin valkoiseksi. Kenkäkaapin jätin tarkoituksella vähän kuultavammaksi, että vanha antiikkinen pinta näkyy läpi.Eero Aarnion Puppy on mieleeni. Small-kokoinen Puppy majailee eteisessämme. Normaalisti sen alla on valkoinen nukkamatto, mutta nyt ilmojen tullessa kuraisemmaksi, vaihdoin pienemmän ja tummemmansävyisen maton eteistilaan kuratassujälkiä välttääkseni. Myös tällä seinällä on käytetty Ikean ledivalolistaa tuomaan tunnelmaa. Iltaisin valo on tosi kaunis.Vastakkaisella seinällä on mosaiikkireunainen peili, joka on hankittu Ikeasta. Tämän seinän alaosaa koristaa yleensä tumma, koiran naaman korkeudella oleva raita. Vanhemmalla koirallamme on selittämätön tapa ruokailun jälkeen pyyhkiä naamansa tuohon seinään! Ei usko, vaikka kuinka kieltäisimme, joten olemme lakanneet meuhkaamasta asiasta. Sen sijaan seinä saa pesun aika usein. Kerran jo uuden maalipinnankin! :)Illalla kuvaaminen on kyllä hankalaa. Sen näkee näistäkin kuvista... 
Huomenna koulupäivä onkin täyttä Habitare-messuilua, jee! Siitä lisää tulossa myöhemmin!


B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)