perjantai 27. syyskuuta 2013

KOTIKIERROS osa III - KEITTIÖ


Perjantain kunniaksi esittelyssä kotikierroksen kolmas osa, keittiö. Vähän keittiötä jo vilahtikin tässä American Style Teemailta-postauksessani.

Keittiössä on kolme sisustuksen lempiväriäni; harmaa, musta ja valkoinen. En juurikaan haluaisi pitää kodinkoneita tai muita tavaroita esillä, mutta kahvinkeitin, leivänpaahdin, tehosekoitin ja talouspaperiteline ovat pakollisia. Toisaalta kaikki ovat kromia, joten ne sointuvat toisiinsa ja sopivat myös keittiön altaisiin ja hanaan. Myös kaappien vetimet ovat kromia. Minä haluaisin kyllä eroon vetimistä kokonaan ja korvata ne pumppusalvoilla. Vetimet tuovat mielestäni lisää levottomuutta yleisilmeeseen. Myös nuo mikron yläpuolella avohyllyssä olevat korit häiritsevät. Mietin parhaillaan jotain ratkaisua myös tähän.

Olen myös miettinyt, miltä mustat kaapinovet näyttäisivät? Keittiöön jäisi kuitenkin paljon valkoistakin kaappien yläpuolelle, työtasoihin ja tietysti pöydän muodossa. Mies ei tosin ollut järin innostunut mustista kaapinovista. Ensi kesän remontin yhteydessä lattia menee vaihtoon. Tuo 11 vuotta sitten valittu punertava sävy ei ole miellyttänyt enää vuosiin ja lattiasta tuleekin valkoinen! Ehkä voisin sen jälkeen harkita pöydän alle vaikka mustaa mattoa? Yleensä olen vierastanut ajatusta matosta ruokapöydän alla. Näin vuosi sitten Habitare-messuilla tuon pöydän yllä roikkuvan Plumen-energiansäästölampun. Rakastuin. Jostain syystä tuo mutkikas loisteputkenpätkä sai huomioni ja etsin lampun siltä istumalta verkkokaupasta ja laitoin tilaukseen. Tuossa se nyt on roikkunut vuoden päivät vailla kupua, koska pidän suunnattomasti sen muotokielestä ja yksinkertaisuudesta. Nyt olen kuitenkin harkinnut, että hankkisin siihen esim. mustan lasisen kuvun, josta lamppu näkyisi kuitenkin läpi.Korkeakiiltovalkoinen pöytä ja tuolit ovat ostettu Askosta parisen vuotta sitten. Jostain syystä kiiltävä valkoinen vetoaa minuun. Pöytä on kuin luistinrata! Ihana! :)

Ruokaillessa lautasten alta löytyy aina tabletit, sillä varjelen pöytää kolhuilta, naarmuilta, kuumalta ja kostealta. Mieheni kysyikin kerran, että saako sen ääressä edes syödä...? :)

Tässä kuvassa pöydän alla näyttääkin makoilevan vanhempi hauvelimme. Huomasin sen itsekin vasta nyt ladattuani kuvan tähän postaukseen :) Herralla on tapana seurata minua joka paikkaan, joten jos heilun kameran kanssa jossain, hän useimmiten on mukana ottamassa kuvia, vaikka itse ei kuviin mielellään suostukaan. Alakulmassa pilkottaa näköjään myös koirien ruoka -ja vesikipon alusmatto. Tuollaiset kumipohjaiset matot ovat turvallisia lattian kannalta, ei pääse vedet maton läpi.

Hopealanka on tosi kivannäköinen kukka. En itse juurikaan viherkasveista piittaa, meidän kodissa ei niitä ole ollenkaan, mutta tämä värinsä ja tuon kivan söherön ulkonäkönsä takia lähti kaupasta mukaan. Leikkokukkia ostan melko paljon maljakkoon, mutta niitä ostan enimmäkseen kevään tai loppukesän aikaan. Nyt suuri lattiamaljakkomme olkkarissa sai toisen käyttötarkoituksen, joten suuria leikkokukkapuskia ei enää tule ostetuksi. Seuraavat kukat lieneekin sitten jo joulukukkia!

Viikonloppuna on kaikkea kivaa luvassa! Brunssia ja tanssia pitkästä aikaa. En ole tainnut mainita, että tanssi on ollut melkoisen lähellä sydäntäni vielä vähän aikaa sitten... jokunen kerta on tanssikengät sidottu nilkan ympärille ja lavoja tallattu ja kisoja koluttu. Ehkä tästä lisää joku toinen kerta ;)

Ihanaa perjantaita kaikille!
B

2 kommenttia:

  1. Tänään bongasin juuri tuon Plumenin energiansäästölampun ja tykästyin. Sille voisi löytyä jopa paikkakin kodista. :) Ja mikä jottei teille sopisi mustat kaapinovet keittiöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jotain vetoavaa tuossa lampussa on! Senhän voi ruuvata mihin vain, joten varmasti sulta paikka sille löytyy :) Joo, niitä kaapinovia täytyy yrittää ajatuksena myydä tuolle siipalle ahkerammin. :)

      Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)