torstai 17. huhtikuuta 2014

FAKTOJA KESÄKUNTOPROJEKTISTA


Viides viikko tiukempaa ruokavaliota jää pari päivää tyngäksi pääsiäisen vuoksi. Tarkoitus oli juuri tämä viitisen viikkoa vetää tiukkaa linjaa ja sitten palkita itsensä pääsiäisenä hyvällä ruoalla ja vähän herkuillakin.

Tässä joitain ruokakuvia taas menneiltä parilta viikolta.

Aamiaismunakas, hedelmiä ja marjoja, lasi maitoa

Kalkkunasalaatti fetalla ja avokadolla, lisukkeena kananmunanvalkuaisia

Kanaa, riisiä ja rehuja

Fetasalaatti, broileria, gluteeniton kauraporkkanasämpylä hiilarin lähteenä

Tärähtänyt kuva päivällisestä; kanaa, porkkanaraastetta ja salaattia, itsetehtyä pestopastaa


Viime perjantaina teki mieli ihan älyttömästi jotain herkkua! Hulluilta Päiviltä tarttui mukaan vadelmarasia ja Punnitse ja Säästä -kaupasta hain raakasuklaapatukan. Jos ette ole raakasuklaata vielä maistaneet - ostakaa! Varsinkin tumman suklaan ystävät ei tule pettymään. Eikä unohdeta sitä faktaa, että raakasuklaassa on tallella KAIKKI ne suklaan parhaimmat asiat, sillä suklaata ei ole pilattu kuumentamalla sitä yli 42 asteen. Lisäksi siinä ei ole mitään lisäaineita tai kemikaaleja tai valkoista sokeria.







Kiinnitin eilen salilla ensimmäisen kerran huomiota muuttuneeseen kehonkuvaan seisoessani peilin edessä. Jotenkin kroppa tuntuu ja näyttääkin vähän tiivistyneemmältä. Painoa ei viidessä viikossa ole lähtenyt kuin reilu kilo. Senttejä taas on karissut kropasta yhteensä 11. Keskivartalon seudulta suurin osa n. 7 senttiä, joka yllättäen onkin aina se rasvan kerääjä! Tuosta painosta en välitä. Kiloja ei ole juurikaan pudotettavaksi ja se pudotus ei ole missään välissä pääpointti ollutkaan. Kunhan rasva palaa ja lihasmassa kasvaa, niin suunta ei voi olla kovin väärä! :) Ja koska paino ei juurikaan ole pudonnut, mutta senttejä on lähtenyt, niin homma menee juuri oikein!

Kyllähän vieläkin tiukemmalla ruoalla saisi enemmän tuloksia aikaan ja nopeammin, mutta kun en itse halua rääkätä itseäni rajoille asti. Se jos mikä tappaa oman motivaation! Voisin esimerkiksi jättää päivällisen kanssa nauttimani maitolasin pois tai punnita joka ikisen kanapalan tai jauhelihaköntin silmämääräisen arvioinnin sijaan. Myös satunnaiset suuhun eksyvät leipäpalat, hedelmät tai stevialla makeutetut Läkeröl-pastillit olisivat jonkun kielletyllä listalla. Fakta on kuitenkin se, että syön terveellisesti oikean määrän oikeita asioita treenin määrän huomioiden ja viimeisen viiden viikon aikana suuhun ei ole mennyt (ainakaan tietääkseni) sokeria muussa, kuin satunnaisen päärynän tai hunajamelonin palan muodossa. Eikä myöskään "pahaa" rasvaa. Pääsiäisenä päätin herkutella ja sitten taas parin viikon tiukennus vappuun saakka. Vapun jälkeen jatkan todennäköisesti tällä tiukemmalla ruokavaliolla vielä touko-kesäkuun ajan. Jos huvittaa. En ota paineita, vaan elän fiiliksen mukaan! :)


Aloin tähän loppuun kirjoittelemaan itse treenauksesta, mutta tekstiä tuli sen verran, että kannattanee tehdä siitä sitten ihan oma postaus - vaikka ensi viikolla! :)


Pääsiäisvalmistelut aloitan leipomalla tänään porkkanakakun, josta löytyy muuten resepti täältä! Huomenna käyn mummin luona kylässä ja vien hänelle samalla pääsiäiseksi kakkua mutusteltavaksi.


Mitä mahtavinta kiirastorstaita kaikille! 
Palaan huomenna asiaan pienen pääsiäiskattaus-sneak peakin kanssa! ;)


Blondi

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä ruokia sulla! Eikä vaikuta ollenkaan liian tiukalta ruokavaliolta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä ruoan täytyy myös näyttää joltain, sitä on paljon mukavampi syödä niin :)

      Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)