sunnuntai 2. helmikuuta 2014

KARITSALOOTA - UUSI SOMERUOKA?


"Meidän Safkaa" Gullichenin pariskunta räjäytti pankin avokadopastallaan. Heti perään Henri Alén sai Muttin tomaattisoosit loppumaan joka kaupan hyllystä, julkaistuaan Twitterissä tomaattikastike-reseptinsä. 

Koska avokadopastassa jäin jälkijunaan ja Alénin kastikkeetkin on jääneet keittämättä, päätin heti tämän reseptin nähtyäni ratsastaa kerrankin ruokatrendien aallonharjalla!

Tämä resepti on siis Safkaa-pariskunnan käsikirjoittama ja bongasin sen jostain iltapäivälehdestä. 





Ruoanlaittohan aloitetaan aina viinilasillisella... Joudun kuitenkin paljastamaan, että tämä lasillinen punkkua lurahtaa sapuskaan, eikä niinkään meikäläisen kurkusta alas. No, pikemmittä puheitta, tarjoilen teille Karitsalootan!




KARITSALOOTA


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150g pekonia
400g kaltattuja säilyketomaatteja
pari timjaminoksaa
400g karitsan jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
lasi punaviiniä
400g makaronia
voita
(rasvaista juustoa)

Kuori ja hienonna sipulit, suikaloi pekoni
Pilko tomaatit ja hienonna timjami
Paista pekoni ja siirrä sivuun odottamaan, kuullota sipulit pannun rasvassa
Lisää jauheliha, ruskista ja lisää sitten pekoni, mausteet, timjami ja viini
Kiehauta
Lisää tomaatit ja kiehauta uudelleen
Seos saa olla tiiviin ja suolaisen makuinen, raaka makaroni imee osan mauista
Lisää seokseen raa'at makaronit, sekoita ja kaada voideltuun vuokaan
Vuole päälle halutessasi juustoa (minä laitoin raastetta)

Kypsennä laatikkoa 180 asteessa n. 30 min.
Jos laatikko alkaa kuivumaan, lisää tilkka vettä ja peitä foliolla
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua 












Ja mitä mieltä minä olin tästä tulevaisuuden someruokalupauksesta...?

Pannulla soosi vaikutti täyteläiseltä ja maukkaalta. Makaronin määrä kastikkeeseen nähden vähän arvelutti. Kymmenen minuutin uunissa olon jälkeen huomasin, että nestettä ei juurikaan ollut enää, joten lisäsin desin verran vettä ja ohjeen mukaisesti peitin vuoan foliolla. Kun otin lootan uunista, kaikki mehevyys oli kadonnut. Osa makaroneista oli jäänyt makuuni vähän turhankin al denteksi, joten vettä olisi pitänyt mielestäni lisätä vielä toistamiseen. Myös punkku maistui turhan paljon läpi, puolet punkkumäärästä olisi riittänyt itselleni.  Ruoka oli kuitenkin hyvän makuista, joskaan ei noussut suosikikseni. Pienellä nesteytyksellä tästä saa seuraavan kerran mehukkaamman sapuskan. 


Seuraatteko te "ruokamuotia"? Iskikö ajatus karitsalootasta?


Blondi

 

4 kommenttia:

  1. Voih :( Ajatus karitsalootasta iski (tosiaankin), mutta tunnelma hieman läsähti kokemuksesi jälkeen. Ehdin jo hihkua, että tässä on yksi ruoka tähän viikkoon. Ehkä onkin, mutta kokeilevalla mielellä, ei niinkään tajunnan räjäyttävää kokemusta odottavalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tätä missään nimessä kannata kokeilematta jättää :) Itse kokeilusta viisastuneena kaataisin punkkua hieman varovaisemmin ja lisäisin toisen kerran vettä. Omasta mielestäni ohjeen mukainen nestemäärä ei riittänyt makaroneille, jotta ne olisivat kypsyneet tasaisesti. Suosittelen testaamaan! :)

      Poista
  2. Onhan noita tullut kokeiltua jonkin verran. Avokadopastaa en ole yhden kerran jälkeen enää tehnyt, ei ollut minun juttu. Karitsaohje vaikutti hyvältä, ehkä korvaisin suurimman osan pastasta jollakin kasviksella (kesäkurpitsa). Kun pitää noita hiilareita pyrkiä vähentelemään. Lähiaikojen parhaita kokeiluja ovat olleet Pulled Pork ja Pulled Chicken. Varsinkin viimeksi mainittu on noussut meidän suosikiksi. Aina pitää jotakin yrittää viritellä... Tosi kiva kun olit laittanut loppuun omat kokemukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makaronin määrä on aika suuri, toisaalta saman määrän laitan perus liha-makaronilaatikkoonkin. Joku mehevä kasvis voisi toimia kyllä myös!
      Pulled pork on hyvää, mutta chicken kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Tuota en olekaan kokeillut, pitänee lisätä to do -listalle :)

      Poista

Kiitos, kun jätät kommenttia blogiini :)